До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани

...
До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани
Коментари Харесай

Вигенин: НС няма времето да гласува механизма за разследване на главния прокурор

До разпускането на това Народно заседание няма да бъдат гласувани промени в Закона за правосъдната власт, с които да бъде основан механизъм за следствие на основния прокурор . Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, представен от БНР.

Той уточни, че няма задоволително време измененията да бъдат гласувани на второ четене, като акцентира, че Комисията по правните въпроси няма да успее да завърши законопроекта . Това значи да се разгласи на следващия ден, че е изработен подобен законопроект и оттова най-късият период, който може да тече за оферти сред първо и второ четене, е 3 дни, което на процедура значи, че това Народно заседание няма да одобри този план, разясни Вигенин.

Социалистът бе безапелационен, че този законопроект не трябва да се приема преждевременно , с цел да не се окаже най-после противоконституционен. Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че този закон би трябвало да е една от първите задания на народните представители в 49-ото Народно събрание.

По думите му левицата е подкрепила законопроекта и продължава да упорства да се откри най-хубавата формула, под която да бъде основан механизъм за надзор на актовете и на активността на самия основен прокурор.
 Изненадващо Народно събрание одобри да се проверява основния прокурор – по модел на
Изненадващо Народно събрание одобри да се проверява основния прокурор – по модел на " Възраждане "

Подкрепа дадоха ГЕРБ, Движение за права и свободи и БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР