До района на Кюстендил не са достигнали замърсявания от оловно-цинкова

...
До района на Кюстендил не са достигнали замърсявания от оловно-цинкова
Коментари Харесай

До района на Кюстендил не са достигнали замърсявания от оловно-цинкова мина в Сърбия

До региона на Кюстендил не са достигнали замърсявания от оловно-цинкова мина в Сърбия. Това демонстрират пробите, взети от река Драговищица и притоците ѝ, оповестява кметът на Кюстендил Петър Паунов пред БНР. Думите му са във връзка сигнали от еколози за евентуална заплаха за Земенския пролом и за региона на Кюстендил.

Отпадни води от мините за олово и цинк "Подвирове " в село Караманица и "Благодат " в село Мусул замърсяват притоците и на река Драговищица.

Планинската пъстърва и други представители на речната фауна са изчезнали, добитъкът към този момент не желае да пие вода от планинските рекички, които в резултат на изливането на отпадните води от производството на съсредоточена руда са оцветени в бяло.

"Взети са проби. Към момента няма притеснителни отклонения, само че обяснението за това е поради тогавашно прииждане и в действителност тази река се влива, с още две-три реки се събират, с цел да дойдат на наша територия. Тревогите са основателни. Уведомени са всички способени органи. Премиерът е известен. Ще създадем нужното, несъмнено, посредством народния представител и регионалния шеф, също доближи и до неговото познание ", сподели кметът на Кюстендил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР