До ръководствата на парламентарните групи в 47-ото Народно събраниеПризивОт ПП

...
До ръководствата на парламентарните групи в 47-ото Народно събраниеПризивОт ПП
Коментари Харесай

Призив за промяна в Закона за референдумите

До управленията на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание

Призив

От Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ и Политическа партия „ Атака “

Относно: нуждата от промени в Закона за изменение и допълнение на закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление

Уважаеми дами и господа,

От доста години като политици и жители сме установили, че визираният закон е конструиран по този начин, че на процедура е съвсем невероятно в България да се инициира и организира годен референдум. В същото време в общественото пространство непрекъснато се акцентира, че едно или друго решение на държавната власт осъществя и въплъщава един или различен избор на българския народ. Едни от фрапантните случаи да вземем за пример е с участието на България в Европейски Съюз, участието на България в НАТО, присъединяване на България във военни задачи в чужбина и прочие. По такива фундаментални въпроси, с доста висока степен на държавническа и мирогледна полезност, в действителност е извънредно належащо да се произнася българския народ. И без значение от отговорите, които дават на такива въпроси едни или други парламентарни политически сили, подходящо и демократично е българския народ да поеме отговорност посредством механизмите на неговото директно присъединяване в държавната власт.

Уважаеми дами и господа,

Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ и Политическа партия „ Атака “ настоятелно се обръщаме към вас, народните представители, да упражните законодателна самодейност и да измененията Закона за изменение и допълнение на закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление в следните пунктове:
Да бъде отстранена възбраната за осъществяване на референдум по въпроси, уредени в подписани от Република България по интернационалните контракти след тяхната ратификация.Да бъде отстранена долната граница най-малък брой гласове, нужни за оповестяване на автентичен избор.Да бъде понижен броят на нужните подписи за внасяне на предложение за производство на народен референдум.Да бъдат увеличени периодите по процедурата по внасяне на предложение за референдум и редуциране на периодите за иницииране на още един референдум.
Ако допуснете полемика в своите парламентарни групи по поставените въпроси ви предлагаме за облекчение направен план за закон по посочените проблеми.

Оставайки с вярата, че народните представители, говорейки от името на народа, фактически ще позволен опцията българският народ да се произнесе по въпроси, които смята за екзистенциални и засягащи значително неговото бъдеще.

С почитание:

Николай Малинов
Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството’

Волен Сидеров
Партия „ Атака “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР