До премиерата на серията Galaxy S25 остават около три месеца,

...
До премиерата на серията Galaxy S25 остават около три месеца,
Коментари Харесай

Всички модели от серията Galaxy S25 ще захранват от мощния чип Snapdragon 8 Elite, а не само Galaxy S25 Ultra

До премиерата на серията Galaxy S25 остават към три месеца, само че от ден на ден информация за идните флагмански смарт телефони на Samsung се появява във всевъзможни приключвания на информация. Най-интересната вест изтече през вчерашния ден от благонадежден инсайдър, който твърди, че и трите разновидността на Galaxy S25 ще бъдат оборудвани с неотдавна оповестения чип Snapdragon 8 Elite на Qualcomm.

Според информацията на Ice Universe, Samsung няма да употребява Exynos 2500 или Dimensity 9400 на MediaTek за базовите и Plus моделите на интернационалните пазари.

Това си е страхотна вест, като се има поради какво се случи със серията Galaxy S24 по-рано тази година – всеки от моделите за Съединени американски щати разполагаше със Snapdragon 8 Gen 3 чип, само че интернационалните клиенти, които не желаеха Galaxy S24 Ultra, получиха устройство вместо със Snapdragon, такова с чип Exynos 2400 на Samsung. Чиповете на Samsung не бяха толкоз положителни през последните години, макар че Exynos 2400 се оказа по-добър от предстоящото.

Все отново има причина Qualcomm да промени името на чипа, който ще зарежда доста Android флагмани през 2025 година. Той се назовава Snapdragon 8 Elite вместо Snapdragon 8 Gen 4, тъй като съгласно компанията това е „ най-бързият мобилен процесор в света “. Това е огромна рекламация в един мобилен свят, който е доминиран от чиповете на iPhone от серия А, откогато Apple стартира да ги създава.

Чипът A18 Pro, който зарежда флагманите iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max победи всички свои противници в бенчмарк тестванията, в това число Galaxy S24 Ultra със Snapdragon 8 Gen 3. При тестванията за скорост в действителния живот обаче, Galaxy S24 Ultra е в положение да се държи по-добре от всички предходни версии.

Въпреки, че спецификациите на Galaxy S25 няма да бъдат доказани, до момента в който Samsung не излезе на сцената на идващото си събитие Unpacked, доста е евентуално изказванието да е тъкмо.

Не забравяйте, че Samsung подписа договорка с Qualcomm за чипове от висок клас след неприятните отзиви за Galaxy S22. На всичкото от горната страна шефът на мобилния отдел на Samsung се появи на сцената по време на оповестяването на чипа Snapdragon 8 Elite на Qualcomm.

Що се отнася до това какво ще предложи новият чип, можете да очаквате по-висока продуктивност, по-добра успеваемост, бърз изкуствен интелект в устройството, поддръжка на игри от висок клас и още по-добра снимка. Можете да прочетете повече за Snapdragon 8 Elite тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР