До преди няколко месеца тя беше в северните гранични зони

...
До преди няколко месеца тя беше в северните гранични зони
Коментари Харесай

Министърът Съобщи Току-Що По Бнт: Африканската Чума Се Приближава Към България!

До преди няколко месеца тя беше в северните гранични зони на Румъния, само че към този момент е наоколо на към 150-160 км от България, тъй че тук ще би трябвало да предприемем много превантивни ограничения и ще би трябвало да срещна с ограниченията, някои от тях са много ресурсоемки ", угрижен е земеделският министър.

Болестта може да се придвижи с пресни салами, изясни министър Порожанов. Те биха могли да влязат в България, пренасяни от туристи от инфектирани региони като Молдова, Украйна, Румъния.

Сред ограниченията, които се подхващат, е изземването на всякаква храна, която идва от инфектирани гранични пунктове, изясни Порожанов. Дивите свие също могат да бъдат източник на заболяването.

Над 1 милион яйца ще бъдат унищожени поради заплахата от птичи грип в Добричко. Яйцата са от фермата със инфектирани кокошки в Добричко и са в комерсиалната мрежа все още, следва да бъдат изтеглени.

" Самото евакуиране се постанова заради това да не се популяризира заболяването.Тя не е рискова за здравето на хората и през вчерашния ден по разнообразни медии медицински специалисти обясниха този развой, тъй че за жалост птичият грип към този момент втора година е проблем за птицевъдни ферми ", посочи Порожанов.

Четири са огнищата на птичи грип в страната от началото на годината.Порожанов чака да се появят още огнища на болестта. Много по-сериозни ще би трябвало да бъдат ограниченията, които да се подхващат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР