До преди няколко години състезателите по фехтовка Сергей и Виолета

...
До преди няколко години състезателите по фехтовка Сергей и Виолета
Коментари Харесай

Сергей и Виолета Бида - руските олимпийски спортисти избягаха в САЩ. Сега Русия ги издирва

До преди няколко години състезателите по фехтовка Сергей и Виолета Бида носеха цветовете на Русия, когато представляваха страната на Олимпийските игри в Токио. Войната в Украйна обаче ги кара да изоставят родината си и да заминат за Съединени американски щати с вярата да се състезават като представители на тази страна. Сега обаче Русия желае да им попречи да осъществят това и е издала заповед за ареста им.

Двамата вземат участие на Олимпийски игри в Токио, като Сергей даже печели сребърен орден за Русия, поради който след това е награден с медал " За заслуги към родината ". Призът му е връчен персонално от президента Владимир Путин.

В началото на 2023 година - месеци след началото на войната в Украйна, двойката взема решение, които трансформира живота им: първо ще се оженят, а по-късно ще изоставен Русия, с цел да заминат за Съединени американски щати. Тяхната история споделя американското издание " Wall Street Journal ".

След като дойдат в Америка, те се надяват да продължат да играят фехтовка за да доближат до Олимпийските игри в Париж през 2024 година под флага на новия си дом.

Първо обаче Американската асоциация по фехтовка желае от фамилията да подпише писма, в които изрично да осъждат съветската инвазия в Украйна. Организацията споделя, че е измислила политика, изискваща такава декларация, месеци по-рано - още през октомври 2022 година, когато е схванала, че някои съветски фехтовачи може да се опитат да емигрират.

Бида се съгласяват и обществено осъждат дейностите на Русия, като поддържат и цялостната възбрана на Съединени американски щати за присъединяване на съветски и беларуски жители в надпреварите по фехтовка. Този автограф ще им подсигури опция за присъединяване като представители на Съединени американски щати - само че ги трансформира и в нарушители за Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР