До последно управляващата коалиция ще се опита да направи всичко

...
До последно управляващата коалиция ще се опита да направи всичко
Коментари Харесай

БСП отчита участието си в първите 100 дни на кабинета Петков

До последно ръководещата коалиция ще се опита да направи всичко допустимо, с цел да излезе с един претендент за шеф на Българска народна банка. Това съобщи Александър Симов от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " на влизане на съвещанието на Националния съвет на партията.

Очаква се на следващия ден ръководещата коалиция да заседава по настоящи въпроси, в това число и по какъв начин да се действа с кандидатурите за шеф на Българска народна банка.

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра на съвещание, с цел да разиска оценката си за 100-те дни ръководство на държавното управление.

Подробности вижте в директното включване на Ирина Цонева.

Като цяло, участниците в съвещанието дефинират ръководството като сполучливо на фона на войната в Украйна и рецесията с горивата.

" Българска социалистическа партия, нескромно казано, е факторът на непоклатимост в това ръководство. Всеки има неточности, несъмнено, само че съгласно мен силата на тази коалиция е в две неща, колкото и парадоксално да звучи - в нейната разнопосочност, тъй като дава опция да се вземат уравновесени решения и силата, която харчим, с цел да стигнем до единно решение, преодолява грешките от предходни интервали. " - съобщи Атанас Костадинов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия

" На процедура на държавното управление не бяха дадени не 100 дни, ами и 1 ден даже успокоение от позиция на дейности, свързани най-много с рецесиите, които се зададоха - като стартираме с инфлацията, с повдигането на цените на енергийните запаси и, несъмнено, след това войната и всички други проблеми. Мисля, че държавното управление въпреки всичко съумя да прекара страната през зимните месеци без основни проблеми. " - сподели Асен Гагаузов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия

Българска национална телевизия: Позицията за Северна Македония, господин Гагаузов и обстановката към гуверньор на Българска национална телевизия - опасявате ли се, че могат да разклатят обединението?

- Не, не мисля, изключително пък позицията по Македония - тя е такава, каквато я реши Народното събрание и не може да бъде друга без решение на Народното събрание. За гуверньора е малко по-сложна позицията и мисля, че би трябвало повече диалози, с цел да се вземе в случай че не едното или другото, то трето решение. " - добави Гагаузов.

Единствено Калоян Паргов, който е измежду така наречен " опозиционни фигури в Българска социалистическа партия ", посочи, че ръководството е раздирано от кавги и крайъгълен камък ще бъдат въпросите за Българска народна банка, Република Северна Македония и оръжията за Украйна.

" Темите " Северна Македония " и " изпращане на въоръжение в Украйна " са крайъгълен камък на оцеляване на това държавно управление, предивд това че явно, че има поети някакви задължения и обещания от някои от участниците и предивд това, че очевидно множеството от един от участниците в тази коалиция са на противното мнение. " - сподели Паргов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР