До последно не вярвахме, че Газпром ще ни спре доставките

...
До последно не вярвахме, че Газпром ще ни спре доставките
Коментари Харесай

Мислихме, че заплахата на "Газпром" е шега: Шефът на "Булгаргаз"

До последно не вярвахме, че " Газпром " ще ни спре доставките на природен газ, разяснява по време навън съвещание в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) шефът на " Булгаргаз " Людмил Йоцов. " Мислехме, че това е смешка ", сподели той и добави, че българската страна е платила за газа, както е по контракт, само че това заплащане е върнато на 26 април, а ден по-късно и доставките бяха спрени. В рамките на 24 часа компанията е трябвало да откри газ, с цел да извърши своите задължения към клиентите си.

Припомняме, че фактически " Газпром " изпрати първите пояснения за смяната в заплащанията, идваща от декрет на съветския президент Владимир Путин, на 1 април.

Йоцов даде тези пояснения по време съвещание в енергийния регулатор, на което беше разисквана цената на газа за август. Заявлението на газовата компания е за цена от малко над 297 лв. за мегаватчас, или с 60% нагоре по отношение на юли.

Председателят на КЕВР Иван Иванов направи забележка на сдружението, че напоследък бави внасянето на заявките си - в средата на месеца се дискутират цените за настоящия месец. Йоцов обаче изясни, че до последно се организират търгове за доставки, слотове и така нататък

Към 10-о число на предходния месец, каквито са условията, компанията може да даде само изчисленията, свързани с доставката на газ по дълготрайния контракт с Азербайджан, и прогнозата може да не е съответна, стана ясно от думите на Йоцов. Председателят на КЕВР предизвести, че условието за периода на ценовите заявки е нормативно несъмнено и при неспазване ще има административно-наказателни ограничения.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР