До последния момент те бяха нахални, искаха да узурпират цялата

...
До последния момент те бяха нахални, искаха да узурпират цялата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бойко Борисов – До последния момент те бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт

До последния миг те бяха нахални, желаеха да узурпират цялата власт. Много желаех да има държавно управление, не желаех да има говорилни. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

„ Малко ретроспекция

– от първия ден съм споделил тактиката на ПП–ДБ – за външния министър, за алените линии и един формален диалог, който са водили преди няколко месеца в тяхното управление. Единият желае регулаторите, различен – друго, петият желае всичко. Затова избрахме преговорния екип, който близо 20 дни, договаря по всички точки. Не се тревожа по този начин елементарно, както си мислят. Винаги поставям страната пред партията, го направих и в този момент. Аз се срещнах с водачите на Политическа партия и Демократична България. Вече в нашата група никой не желаеше да беседва с тях. И споделих на Асен Василев – желая отговорът да бъде къс, колкото днешната ни среща. Той отиде да приказва с неговите и да ми върне листа. Собственоръчно зачертах Гаджев и Жечо Станков и написах Тагарев, както ми предложи Иван Костов, и Румен Радев, по този начин, както желаят.За министъра на електронното ръководство, споделих да е техния заместител “, добави Борисов.

 

SafeNews напомня, че на изключително съвещание през днешния ден Народното събрание гласоподава отхвърли на Мария Габриел от поста министър-председател. Според ГЕРБ техните сътрудници във властта са траяли да слагат условия, с цел да се случи ротацията и последно поискали да бъде заменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
От ПП-ДБ обаче обясниха поставената точка в договарянията като отвращение от страната на ГЕРБ-СДС за промени в правосъдната система, службите за сигурност и регулаторите.
С отхвърли на Габриел се смята, че първият мандат е несбъднат. След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.

 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР