До поредния предсрочен вот остават по-малко от 2 месеца и

...
До поредния предсрочен вот остават по-малко от 2 месеца и
Коментари Харесай

За вота на 2 април: Ще бъдат разкрити около 750 секции зад граница

До следващия предварителен избор остават по-малко от 2 месеца и подготовката към този момент е в ход. За секциите, които ще бъдат разкрити зад граница, дава отговор външното ни министерство, представено от " Факти ".

За вота на 2 април ще бъдат разкрити към 750 секции зад граница. Такива са проектите на външното ни министерство, оповестяват от Нова телевизия. Те ще бъдат по-малко спрямо предишни избори, само че за сметка на това ще бъдат ангажирани повече чиновници - към 1000 души ще бъдат командировани. Според външния ни министър Николай Милков повода за това са последните промени в Изборния кодекс.

За предварителния избор през април са планувани общо 8 млн. лева - с към 2 млн. лева повече от предходните избори. Според Милков част от тази сума ще бъде върната назад в хазната.

“В тези избори още веднъж ще бъдат ангажирани всички структури на Външно министерство. Ние желаеме всички български жители в чужбина, които пожелаят, да могат свободно и гладко да упражнят правото си на глас. За тази цел чакаме организирането на към 750 секции. Предвид непрекъснато изменящата се законова уредба, нещата се усложняват непрекъснато ”, сподели Милков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР