До полунощ облачността от северозапад бързо се увеличи. След полунощ

...
До полунощ облачността от северозапад бързо се увеличи. След полунощ
Коментари Харесай

Времето: Жеги се редуват с валежи и гръмотевици

До среднощ облачността от северозапад бързо се усили. След среднощ имаше превалявания и гръмотевици тук-там над Западна и Северозападна България, а в утринните часове - и над Централна и Южна България. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ( " Метео Балканс " ) за четвъртък.

Минималните температури ще останат съвсем без смяна и ще са сред 16° и 19°С. Най-високи ще са температурите в Дунавската низина, Южна България и по Черноморието - сред 17-21°С.

Денят в множеството региони ще стартира с раздрана облачност, само че на обособени региони, най-вече по планините ще превали и прегърми. Около обяд и следобяд над планинските региони от Западна и Централна България още веднъж ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Над тези региони преваляванията ще бъдат обилни. Дневните температури едва ще се намалят и ще са сред 29-32°С, малко по-високи в Югозападна България – до 34°С.

Явленията през идващите 24 часа ще са сложни за прогнозиране, заради по-сухия и задържащ пласт във височина. Най-голяма е вероятността да се образуват стихии към планините и високите хълмове. При продупчване на задържащия пласт, клетките ще се развиват доста бързо, като в зрялата си фаза ще носят интензивни превалявания, съпроводени от мощна гръмотевична активност. Бурите ще са с огромен капацитет и на изолирани места, само че могат да нанесат материални вреди.

Времето в планините

Бъдете внимателни, още веднъж се чакат стихии!

През нощта против четвъртък на доста места в планинските региони от Западна и Централна България до сутринта ще паднат обилни превалявания. След краткотрайно утихване на процесите, към обяд ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и в обособени региони, основно в Рило-Родопския масив, ще превали и прегърми. Възможни са обилни по количества превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°.

Времето по Черноморието

Времето ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток. Максималните температури ще са сред 21-26°. Температурата на морската вода - 23-24°.

Времето в София

През нощта против четвъртък от северозапад облачността ще се усили и след среднощ тук-там ще превали и прегърми, само че до сутринта процесите ще отслабнат.

Денят ще стартира със слънчево време, само че следобяд е допустимо да се развие купесто-дъждовна облачност и на обособени места в Софийската долина да превали и прегърми.

Минималните температури ще са към 17°С, а оптималните - до 30°С.

Времето на Балканите

Последователно преминаващи атмосферни разстройства ще дестабилизират атмосферата над Балканския полуостров. Над обособени региони ще се развиват купесто-дъждовни облаци и на доста места към обяд ще превали и прегърми. Температурите ще се покачват.

Ако прогнозата ви е харесала, можете да я споделите и с вашите другари. Нека да следим капризите на времето дружно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР