До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и

...
До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и
Коментари Харесай

Синоптик: Започва сериозно захлаждане след 8 октомври

До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и би трябвало да се употребяват за посещаване на нашето Черноморие. Ще се движат сред 29 и 34 градуса. Ще има краткотрайни мъгли. В петък и събота ни чакат приятни слънчеви часове, предвижда нашият синоптик Петър Янков пред Bulgaria on Air
Прочетете още
В неделя стартира захлаждане

" С валежи основно в западните и югозападните елементи от страната. С намаляване на температурите - ще бъдат сред 19 и 24 градуса. Рязко е - ще се намалят с 5-8 градуса. Валежните зони ще обзет западните елементи от страната. В понеделник преваляванията последователно ще стопират, само че ще продължат в Южна България. Очакват се валежни количества до 30-40 литра на кв.м ", сподели още синоптикът.

По високите планини ще превали сняг, който обаче няма да се задържи.

Есента настава още в първите дни на октомври

Янков уточни, че ще има краткотрайни утринни мъгли. Дневните температури ще бъдат сред 22 и 27-28 градуса. Съвсем в нормите за края на септември, посочи синоптикът.

" Сериозни превалявания с сензитивно захлаждане се чака в края на първата десетдневка от октомври. Ще има превалявания след 5 октомври. Сериозното захлаждане ще бъде в интервала 8-10 октомври и ще се образува трайна снежна завивка над 2500 метра височина ", акцентира Янков.

От прогнозата му стана ясно, че Гърция и Турция ще бъдат подминати от тези процеси. Студеният въздух ще обхване основно нашата страна. През почивните дни в Западна Европа ще има слънчеви часове и температури сред 14 и 16 градуса. Студените и влажни въздушни маси в края на идната седмица ще идват от Океана и времето ще бъде динамично. Бързо ще се придвижи към Балканите.

" Вятърът от понеделник ще стартира да стихва, а чадърът няма да бъде толкоз нужен, колкото връхната дреха ", приключи Петър Янков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР