До петък трябва да има консултации между партиите извън ГЕРБ

...
До петък трябва да има консултации между партиите извън ГЕРБ
Коментари Харесай

Манолова: Предлагаме три стъпки за сформиране на правителство

До петък би трябвало да има съвещания сред партиите отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи и общо решение на кой политически индивид да бъде даден третият мандат. Това е първата от общо три стъпки, които ръководителят на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова предлага за съставяне на държавно управление през идващите седмици.

По думите ѝ, като втора стъпка, би следвало да се уточнят целите и периодите, в които ще се взимат решения на административно равнище и в законодателен проект, добави тя.

„ Третата стъпка е установяване на личен състав на държавното управление, в който изрично не би следвало да вземат участие партийни фигури. По-скоро съставът да бъде от експерти, с експертиза и положително име, както и да бъдат включени сполучливите министри от служебния кабинет “, сподели още Манолова.

Според Манолова третият мандат би имал късмет, в случай че има диалог и съгласие сред партиите, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ сме подготвени да подкрепим всеки различен политически индивид и да поставим оптимални старания за основаване на държавно управление, тъй като хората чакат непоклатимост и отговорност. Нито една партия, без да има съгласие и поддръжка от останалите да получи мандата, няма да успее да го осъществя “, добави тя.

По думите ѝ всяка политическа групировка би трябвало да си дава сметка, че в случай че взриви опциите за съвещания поради политическите си ползи, ще бъде осъдена на идващите избори.

„ Хората желаят някой да се заеме с неотложните тематики, да преведе България през мигрантската и здравната рецесии, както и да обезпечат поддръжка в изискванията на увеличение на цените “, съобщи Манолова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР