До пет години на територията на страната ще бъдат изградени

...
До пет години на територията на страната ще бъдат изградени
Коментари Харесай

10 000 зарядни станции за коли до 5 г., разбраха се общините и ЕСО

До пет години на територията на страната ще бъдат построени 10 000 станции за зареждане от възобновими източници на електрически автомобили. Тази цел си слагат в подписан в сряда мерорандум Националното съдружие на общините, Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), българската асоциация “Електрически транспортни средства”, промишлен клъстер “Електромобили” и Асоциацията на притежателите на електрически автомобили в България.

Предвижда да се създадат мудни и бързи станции. При първите зареждането на батериите на колите става приблизително за 3 часа, до момента в който при вторите може да стане и за 30 минути. Електроенергийният систематичен оператор ще обезпечи достъп за присъединение на построените зарядни станции до своята електропреносна мрежа.

От ЕСО декларират, че стопанисват 297 подстанции, което обезпечава опция зарядната инфраструктура да бъде с народен обсег. Споразумението за съдействие регистрира предстоящото всеобщо нахлуване на електрическите транспортни средства от 2030 до 2040 година

Прогнозата на специалистите на ЕСО сочи, че до 2030 година електрическите автомобили у нас ще доближат 200 000, които на година ще харчат 600 000 мегаватчаса ток. До 2040 година те към този момент ще са 2 млн., а годишното им ползване се предвижда на 6 млн. мвтч. През 2050 година се чака броят им да нарасне до 3, 5 млн., а нужната електрическа енергия да е 10 млн. мегаватчаса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР