До пет дни над 60% от интензивните легла в Южен

...
До пет дни над 60% от интензивните легла в Южен
Коментари Харесай

Над 60% от интензивните легла в Южен Централен регион ще бъдат заети до пет дни

До пет дни над 60% от интензивните кревати в Южен Централен район ще бъдат заети. Това ще наложи регионът да влезе от първи във втори стадий по разпространяване на COVID-19.

Актуалните данни от интерактивната карта демонстрират, че към днешна дата в района, в който попадат областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково, за заети 54.2% от интензивните кревати.

Най-тревожна остава обстановката в Северния Централен район, в който са включени областите Силистра, Разград, Велико Търново, Русе и Габрово. Там заетите кревати за интензивно лекуване на ковид са 72,5%.Прогнозата е, че до 5 дни над 80% от интензивните кревати ще са заети и регионът ще навлезе в най-високата - четвърта, степен на разпространяване.

Освен Южен Централен в първи стадий сега е и Североизточен район, в който са включени (Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич). Там заетите интензивни кревати са 52.1%. Прогнозата обаче е, че в идващите дни не се чака фрапантно усложняване на ситуацията и клъстерът ще остане в първи стадий.

Припомняме, че тактиката на държавното управление планува предприемането на ограничаващи ограничения в обособените райони да се постанова според от % заети интензивни кревати.

При нахлуване на клъстера във втори стадий, всички учебни заведения ще останат отворени. Ще се прекрати обаче провеждането на занимания по ползи, като се изключи заниманията в границите на целодневната организация, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки. Също по този начин ще се прави проучване за COVID-19 веднъж седмично с бързи антигенни проби.

В региона ще се прави засилено наблюдаване по отношение на спазването и периода на годност на документите за имунизация и на документите за преболедуване и предприемане на дейности за промени при нужда, след експертно разискване, критерии за досегаемост. Ще се вкара рекомендация за отдалечена работа до 50% от личния състав и съществуване на зелен документ, след разбор.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР