До оставка се стигна в Канада заради скандала с украинския

...
До оставка се стигна в Канада заради скандала с украинския
Коментари Харесай

Оставки в Канада заради скандала с украинския нацист от Втората световна война

До оставка се стигна в Канада поради абсурда с украинския нацист от Втората международна война, оповестява BBC. Председателят на Камарата на представителите Антъни Рота бе заставен да се отдръпна.

След като в началото се опълчи на апелите да се отдръпна, Рота въпреки всичко напусна поста във вторник след среща с партийни водачи в Отава.

" Трябва да се отдръпва като ваш ръководител, сподели той в Народното събрание. Отново показвам дълбокото си страдание. "

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо сподели в понеделник, че е извънредно смутен, че това се е случило.

" Това е нещо, което е надълбоко смущаващо за Народното събрание на Канада и по този метод за всички канадци ", сподели той пред кореспонденти.

Инцидентът предишния петък провокира международно наказание.

 Украински нацист от Втората международна война бе почетен при визитата на Зеленски в Канада
Украински нацист от Втората международна война бе почетен при визитата на Зеленски в Канада

Високопоставен канадски парламентарист се извинява на еврейските общности по света

Припомняме, че на еврейските общности по света бе поднесено опрощение за гаф обвързван с визитата на украинския президент Володимир Зеленски, по време на което депутати уважиха деец, упрекнат в принадлежност към нацистка дивизия през Втората международна война .

Беше разкрито, че членове на Народното събрание от разнообразни партии са уважили 98-годишен деец в петък с аплодисменти , малко откакто Зеленски се обърна към Камарата на общините на Канада.

Ярослав Хунка беше почетен от Рота, който показа Хунка като канадско-украински воин от войната от неговия политически регион.

Еврейските групи за отбрана на приятелите на Центъра на Центъра " Симон Визентал " и B`nai Brith Canada осъдиха отдаването му на респект като смущаващо и " оттатък възмутително " , защото той се е биел с Първа украинска дивизия - известна също като 14-та гренадирска дивизия на Waffen, която служи под командването на нацистите.

В изказване по-късно, Рота сподели, че неотдавна е научил " повече информация, която ме кара да скърбя за решението си " . Той сподели, че поема цялата отговорност.

Историята бързо беше отразена от съветските държавни медийни уеб страници RT и Sputnik.

Руското посолство в Канада разгласява в обществените медии, че това е " огорчение към паметта на синовете и дъщерите на Канада , които се бориха с нацизма през Втората международна война ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че гафът демонстрира повърхностно неуважение към историята.

" Подобна немарливост на паметта е възмутителна " , сподели Песков пред кореспонденти. " Много западни страни, в това число Канада, отгледаха младо потомство, което не знае кой с кого се е борил или какво се е случило по време на Втората международна война. И не знаят нищо за опасността от фашизма. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg