До оставка се стигна в Канада заради скандала с украинския

...
До оставка се стигна в Канада заради скандала с украинския
Коментари Харесай

Оставки в Канада заради скандала с украинския нацист от Втората световна война

До оставка се стигна в Канада поради абсурда с украинския нацист от Втората международна война, оповестява BBC. Председателят на Камарата на представителите Антъни Рота (на снимката) бе заставен да се отдръпна.

След като първоначално се опълчи на апелите да се отдръпна, Рота въпреки всичко напусна поста във вторник след среща с партийни водачи в Отава.

" Трябва да се отдръпва като ваш ръководител, сподели той в Народното събрание. Отново показвам дълбокото си страдание. "

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо сподели в понеделник, че е извънредно смутен, че това се е случило.

" Това е нещо, което е надълбоко смущаващо за Народното събрание на Канада и по този метод за всички канадци ", сподели той пред кореспонденти.

Инцидентът предишния петък провокира международно наказание.

Припомняме, че на еврейските общности по света бе поднесено опрощение за гаф обвързван с визитата на украинския президент Володимир Зеленски,

по време на което депутати уважиха деец, упрекнат в принадлежност към нацистка дивизия през Втората международна война.

Беше разкрито, че членове на Народното събрание от разнообразни партии са почели 98-годишен деец в петък с аплодисменти, малко откакто Зеленски се обърна към Камарата на общините на Канада.

Ярослав Хунка беше почетен от Рота, който показа Хунка като канадско-украински воин от войната от неговия политически регион.

Еврейските групи за отбрана на приятелите на Центъра на Центъра " Симон Визентал " и B`nai Brith Canada 

осъдиха отдаването му на респект като смущаващо и " оттатък възмутително ",

защото той се е биел с Първа украинска дивизия - известна също като 14-та гренадирска дивизия на Waffen, която служи под командването на нацистите.

В изказване по-късно, Рота сподели, че неотдавна е научил " повече информация, която ме кара да скърбя за решението си ". Той сподели, че поема цялата отговорност.

Историята бързо беше отразена от съветските държавни медийни уеб страници RT и Sputnik.

Руското посолство в Канада разгласява в обществените медии, че това е " огорчение към паметта на синовете и дъщерите на Канада, които се бориха с нацизма през Втората международна война ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че

гафът демонстрира цялостно неуважение към историята.

" Подобна немарливост на паметта е възмутителна ", сподели Песков пред кореспонденти. " Много западни страни, в това число Канада, отгледаха младо потомство, което не знае кой с кого се е борил или какво се е случило по време на Втората международна война. И не знаят нищо за опасността от фашизма. "
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР