До официалния старт на продажбите на новата топ-графична карта AMD

...
До официалния старт на продажбите на новата топ-графична карта AMD
Коментари Харесай

Първите синтетични тестове на видеокартата AMD Radeon VII

До формалния старт на продажбите на новата топ-графична карта AMD Radeon VII остана малко повече от една седмица. Но азиатските запалянковци Tum Apisak и Komachi Ensaka взеха решение да не чакат и разгласиха данните от своите проби на продуктивността на видеокартата AMD Radeon VII в бенчмарка 3DMark и в играта Final Fantasy XV: Windows Edition .

Ако се вгледаме в получените резултати можем да забележим, че Radeon VII превъзхожда предходната Radeon RX Vega 64 с към 30%. Това изцяло подхожда на показаните по време на презентацията цифри. Тоест, Radeon VII се чака да бъде пряк съперник на видеокартите на Nvidia и по-точно на GeForce GTX 1080 Ti и GeForce RTX 2080.



Да обърнем внимание на тестовите режими в 3DMark Fire Strike. Видеокартата Radeon VII при номинална периодичност демонстрира 12-12,5 хиляди точки във Fire Strike Extreme и 6700 точки в Fire Strike Ultra. Тестовете на Radeon RX Vega 64 демонстрират 10 и 5,4 хиляди точки също при общоприети честоти.



Radeon VII се появи и в базата данни на бенчмарка Final Fantasy XV: Windows Edition. При WQHD резолюция и общоприети настройки на графиката, графичната карта не може да стигне GTX 1080 Ti и RTX 2080, и е по-скоро от равнището на RTX 2070.



При увеличение на графичните настройки до High, видеокартата Radeon VII слиза до равнището на GTX 1070 Ti. Но по принцип Final Fantasy XV по-добре работи с видеокартите на Nvidia. Освен това, чакат се нови драйвери за Radeon VII, които сигурно ще усилят нейната продуктивност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР