До обяд с до умерен северозападен вятър ще прониква хладен

...
До обяд с до умерен северозападен вятър ще прониква хладен
Коментари Харесай

Мощна купесто-дъждовна облачност до часове


До обяд с до сдържан северозападен вятър ще прониква студен въздух, а в следобедните часове вятърът в цялата страна последователно ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са от към 20° по морския бряг, до 30° в крайните югозападни региони. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. В обособени региони преваляванията ще са с огромен интензитет и обилни количества. Вятърът от северозапад ще се ориентира от изток - най-вече слаб, по най-високите елементи - сдържан от югозапад. Ще е по-хладно с оптималната температура на 1200 метра - към 19°, на 2000 метра - към 12°.

Над Черноморието ще има раздрана, най-вече висока облачност. След обяд на обособени места ще се развие и купеста. Валежи са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-21°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще е най-вече 2 бала, вечерта ще стартира да се усилва. Обявен е и жълт код за 14 области.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР