До обяд проблемите между правителството и зърнопроизводителите ще бъдат решени.

...
До обяд проблемите между правителството и зърнопроизводителите ще бъдат решени.
Коментари Харесай

Пеевски: До обяд проблемите на зърнопроизводителите ще бъдат решени

До обяд проблемите сред държавното управление и зърнопроизводителите ще бъдат решени. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той уточни, че е получил такова увещание.

“От държавното управление ни уведомяват, че има разговор. Ние имаме уверението, че до обяд, ще го решат. Нека да забележим какво ще решат и по-късно ще разясняваме още веднъж ”, отговори Пеевски.

Нещата са много по-прости. Става дума за едни компенсации, които желаят за тези тонове, които са в България и разликата в цената, изясни депутатът.

Земеделски производители на митинг до София. Те дойдоха рано тази заран с техника в региона на Долни Богров.

Недоволните желаят възбрана за импорт на нерафинирано олио

Земеделци блокират София и поради вноса на пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, месо и месни артикули. Те са недоволни от това, че у нас влизат и живи животни, мед и пчелни артикули.

Протестиращите желаят завишаване на контрола на произхода, качеството и сигурността на вноса на селскостопански артикули в страната.

Браншът иска погашение на обезщетения

Земеделците блокират страната с искане тези пари да бъдат платени до края на месеца, освен това в цялостен размер. Средствата са произвеждане в резултат на войната в Украйна. Те упорстват и за отпадане на тавана на помощта.

Секторът има искане и за неотложно погашение на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 % пропаднали площи. Недоволството е и за обезпечаване на необходимите средства за пренотифициране на съществуващи държавни помощи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР