До няколко месеца ще има ясно решение за избор на

...
До няколко месеца ще има ясно решение за избор на
Коментари Харесай

Шишков: Държавата навлиза в критичната част на АМ Струма и няма да се спре

До няколко месеца ще има ясно решение за избор на трасе и ще има небосвод по най-бързия метод да стартира проектирането на автомагистрала " Струма ". Това казаслужебният районен министър арх. Иван Шишковв предаването " Денят ON AIR ". По думите му страната навлиза в " сериозната част на автомагистралата и няма да се спре ".

" Ще създадем по този начин, че процесът да е необратим и да имаме автомагистрала, която да дава отговор на екологичното законодателство ", сподели министърът. Той епровел среща с природозащитни организации, които са изразили терзанията си по отношение на опазването на скотски и растителни типове поради градежа на трасето.

" Защо има митинг, персонално аз не мога да си обясня.Те разясниха настояванията си за това какъв да бъде изборът на трасе. Но през днешния ден тематиката не е тази ", сподели Шишков. Служебният министър изясни, че сега тече процедура на екоминистерството, коятотрябва да направи разбор за отбраната на всички типове растения и животни.

По думите му изборът на трасе ще бъде напълно съгласуван с екологичните условия.

" Протестира се за нещо, което още не е решено ", добави районният министър предBulgaria ON AIR. Архитект Шишков разяснява и тематиката застроителството на автомагистрали и предплатеното заплащане. " До тук, в случай че в действителност не се вземе законово решение, значи, че желаеме да заметем казуса. Моето предложение е да създадем изменение в Закона за изменение на територията ", сподели той и добави, че част от депутатите, измежду които и тези от ГЕРБ, са подкрепили това предложение.

Важно е да регламентираме това нелегално строителство, с цел да продължим ”, разясни министърът идопълни, чеедин от лотовете на автомагистралата е построен нелегално в близо 25% от трасето.

По отношение намагистрала " Европа " той съобщи, че до края на месец май ще бъде пуснат секторът от Драгоман до Калотина, а на следващия ден ще бъде направена първа копка за трасето от София до Сливница.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР