До няколко месеца се очаква да започне изграждането на тротоари

...
До няколко месеца се очаква да започне изграждането на тротоари
Коментари Харесай

На главната улица в най-бързо растящия квартал на Бургас скоро ще има тротоари

До няколко месеца се чака да стартира построяването на тротоари по улица „ Ген. Данаил Николаев “ , за която.

Отсечката се намира в новостроящия се квартал „ Хозиронт “ , който е позициониран северозападно от жилищния комплекс „ Изгрев “. В региона през последните години бяха построени лечебни заведения, магазини , автосервизи и складови бази. Съвсем скоро там ще бъдат приключени няколко жилищни кооперации , като единствено в една от тях има над 180 жилището .

Улица „ Генерал Данаил Николаев “. Снимка: Искра.бг

За казуса сигнализира жителят с букви С.Н., който изрази своето терзание по отношение на проблем с сигурността  на пешеходците,  неналичието на тротоари и безразборното паркиране на въпросната улица, която свързва мол „ Плаза “ и изоставения открит мол „ Странд “.

Улица „ Генерал Данаил Николаев “. Снимка: Искра.бг

Впоследствие с Искра.бг се свързаха още жители, които потвърдиха, че сега проблем там има както за пешеходците, които са принудени да се движат в тревата край пътя , по този начин и за водачите, за които не са обезпечени места за паркиране. По улицата има и огромен трафик от строителни машини , които доста постоянно стопират на пътното платно и в допълнение задръстват придвижването. 

Писмото му бе прегледано през днешния ден от членовете на комисията по „ Устройство на територията “ към Общински съвет-Бургас с ръководител Бенчо Бенчев. 

Улица „ Генерал Данаил Николаев “. Снимка: Искра.бг

По време на съвещанието шефът на дирекция „ Устройство на територията “ Николай Цоцомански посочи, че там би трябвало първо да завърши правенето на Подробни устройствени проекти – Планове за регулация и застояване /ПУП-ПРЗ/, с цел да може Община Бургас да придобие улицата в целокупност.

Очаква се това да се случи в рамките на един-два месеца . Веднага по-късно може да стартира построяването на тротоари и места за паркиране, като това към този момент е заложено в проектобюджета за 2024 година. По думите му досега там към този момент е построена ВиК инфраструктура, а ремонтът на улицата е приоритет за локалната власт и ще стартира напълно скоро. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР