“До няколко месеца очакваме още по-широко присъствие на страната ни

...
“До няколко месеца очакваме още по-широко присъствие на страната ни
Коментари Харесай

България ще има постоянен представител за туризма в Румъния

“До няколко месеца чакаме още по-широко наличие на страната ни в Румъния от позиция на представянето на опциите за туризъм в България. Става дума за едно по-широко и непрекъснато посланичество на българския туристически бранш тук, в Букурещ. Ще има човек, който ще дава отговор особено по въпросите на туризма ”, сподели посланикът на страната ни в Букурещ Радко Влайков.

България не би трябвало да преглежда Гърция като съперник в областта на туризма, съобщи дипломатът пред Българска телеграфна агенция.

“България и Румъния, дружно с Гърция, могат да работят за привличането на туристи от далечните дестинации и да вършат дружно общи направления ”, изясни дипломат Радко Влайков. Той показа, че към този момент е коментирал тематиката за евентуално съдействие с държавния секретар на Министерството на стопанската система, предприемачеството и туризма на Румъния Лучиан-Йоан Рус.

Дипломатът акцентира, че през последните години румънските туристи са трайно преди всичко на българския пазар.

“Този факт ни задължава да увеличим цифрите и наклонността на нарастване да бъде непрекъснат развой. Има отлични благоприятни условия за това ”, сподели Влайков.

Днес той участва на откриването на пролетното туристическо ревю в Букурещ и посети българския щанд, където се срещна с всички представители и участници от нашата страна. Дипломатът получи и покана да взе участие в Международното туристическо ревю “Културен туризъм ” във Велико Търново през октомври.

Радко Влайков предложения на щанда на България посланичката на Гърция в Румъния Лили Граматика и двамата дружно си направиха фотография за спомен на фона на виртуални изображения от Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР