До няколко дни ще бъде решен проблемът с дървата. Това

...
До няколко дни ще бъде решен проблемът с дървата. Това
Коментари Харесай

ЯВОР ГЕЧЕВ: Почти няма хора без дърва за зимата

До няколко дни ще бъде решен казусът с дървата. Това разгласи в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев.  Само в 7-8 общини към момента има незавършени доставки, оповестява БНР. 

В страната към този момент съвсем няма хора, които да не са снабдени с дърва, а до няколко дни проблемите ще бъдат дефинитивно решени. Министър Явор Гечев увери, че в страната има задоволително количества.

„ 145% към днешна дата би трябвало да са достигнали количествата, които сме доставили по отношение на предходната година. Тоест – дърва има като количества “, безапелационен е Явор Гечев. 

Министър Гечев дефинира настояването на фермерите за изтеглянето на Стратегическия проект за земеделие от Брюксел като екзотична концепция, само че призна, че те са прави да стачкуват.

„ Разбира се, че всеки желае повече средства. Не е допустимо прекъсването на Стратегическия проект. Формално е допустимо, само че не знам дали осъзнават фермерите какво ще стане, в случай че се спре “, разяснява Гечев.

Земеделският министър разгласи, че е почнала смяна в рамката на Стратегическия проект за земеделие, защото служебният кабинет е открил аномалии в някои от заложените цени. Вече се създава нова методика за смяна на ставките на финансиране по първи и втори дирек, където е належащо.

„ След утвърждението на Стратегическия проект ще имаме етапна подготвеност. Само, че припознаването към този момент на цифрите на самите фермери авансово. Тоест – самите фермери ще вземат участие в разработките, не просто ще ги получават “, сподели още Явор Гечев.

 

Явор Гечев участва на гала то по връчването на дипломите на завършващите тази година Университета по хранителни технологии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР