До Нова година информационната кампания Пиши, когато стигнеш“, насочена към

...
До Нова година информационната кампания Пиши, когато стигнеш“, насочена към
Коментари Харесай

Кампанията за повишаване на пътната безопасност Пиши, когато стигнеш“ влиза в кината

 До Нова година осведомителната акция " Пиши, когато стигнеш “, ориентирана към предварителна защита на потреблението на мобилен телефон при шофиране, влиза в над 30 киносалона. Инициативата се осъществя взаимно сред Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ и Сдружение " Асоциация на българските киносалони “.

Информационният клип на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “, който приканва хората да не употребяват мобилни телефони до момента в който карат, се излъчва преди всяка прожекция в киносалони в София, Пловдив, Враца, Плевен, Видин, Кърджали, Ямбол, Търговище, Ловеч, Благоевград, Сандански, Сапарева Баня и Карлово. Видеото е с дълготрайност 20 секунди и образно демонстрира какви могат да са следствията, в случай че отделим даже единствено за няколко секунди вниманието си от пътя, с цел да отговорим на значимо за нас известие на телефона си.  

Очаква се акцията да доближи до над 400 хиляди фенове и се организира в един от най-силните интервали за киносалоните – когато феновете са най-вече, а хората чакат Коледните и Новогодишните празници. Затова и уредниците на акцията сплотяват старания, с цел да им напомнят, че няма по-важно от живота и да ги призоват да бъдат виновни на пътя.  

По данни на Министерство на вътрешните работи, през 2018 година са регистрирани 1634 тежки пътнотранспортни катастрофи единствено с едно транспортно средство (т.нар. самокатострофирали). При тях са починали 193 души и са ранени 2010 индивида. Експертите по пътна сигурност са безапелационни, че една огромна част от тях са претърпели случай, поради похищение на вниманието. Най-голям фактор за това е мобилният телефон. Затова Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ през тази година приканва – Пиши, когато стигнеш!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР