До нищо конкретно не доведе срещата в Брюксел между председателя

...
До нищо конкретно не доведе срещата в Брюксел между председателя
Коментари Харесай

Нищо ново за Брекзит след визитата на Мей в Брюксел

До нищо съответно не докара срещата в Брюксел сред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера на Англия Тереза Мей, оповестява " Канал 3 ".

Британският министър-председател дойде с вярата да предоговори съглашението за излизането на страната ѝ от Европейския съюз. Юнкер обаче още веднъж бе безапелационен, че подписаните параметри по договорката няма да бъдат променяни. Съгласи се само да бъдат дописани клаузи, които обаче няма да имат обвързващ темперамент. Големият въпрос за границата сред Ирландия и Северна Ирландия обаче няма развиване.

Въпреки това Тереза Мей показва оптимизъм и по-точно за това, че въпреки всичко излизането от Съюза въпреки всичко ще стане със договорка.

" Това, което слушам и виждам от водачите, е предпочитание да работим дружно за излизането на Англия от Европейски Съюз със съглашение. Няма да е елементарно, само че ръководителят Юнкер и аз се съгласихме, че в този момент ще стартират договаряния за намиране на решение и за отговаряне на безпокойствата на английския парламент, с цел да получим болшинство там. Ще осигуря Брекзита в точния момент. Ще договарям пламенно в идващите дни, с цел да реализира това ", разгласи Мей след диалозите.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обаче надалеч не показва подобен в оптимизъм. В Туитър той написа, че към този момент не вижда пробив в диалозите.

Иначе стартът на визитата на Мей в Брюксел стартира с случай. Противник на Брекзит скочи пред кортежа ѝ бе блъснат от една от колите. Той обаче не пострада съществено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР