До нея би се стигнало, ако новите изтребители Ф-16 блок

...
До нея би се стигнало, ако новите изтребители Ф-16 блок
Коментари Харесай

България е поискала американска подкрепа за охраната на въздушното ни пространство

До нея би се стигнало, в случай че новите изтребители Ф-16 блок 70 не са пристигнали след приключването на летателния запас на МиГ-29. Новината заяви военният министър Драгомир Заков на полигона " Црънча ". Там той следи заключителния стадий от интернационалното обучение на НАТО, което се организира по едно и също време в няколко страни.

Повече от 3000 военнослужещи от 13 страни се включиха в интернационалното обучение на силите за Специални интервенции. " Црънча " беше хазаин на един от съставените елементи, в който се включиха 400 командоси от Съединени американски щати, Румъния, България и Грузия. Много висока оценка за показаното през днешния ден дадоха американският дипломат, военният министър и началникът на защитата.

Военният министър заяви, че на срещи в Пентагона е сложил въпроса за потребността от изтребители, които да организират еърполисинга след приключването на летателната валидност на МиГ-овете, до момента в който дойдат новите Ф-16.

" Говорим за варианти, при които сходна празнота може да бъде запълнена. Дали това ще бъдат самолети Ф-16, дали ще бъдат други самолети, бройки самолети, от къде ще бъдат, по какъв начин ще бъде дефинирана цялата помощ, по какъв начин ние ще го създадем сами, това са към момента детайли на диалози ", съобщи Драгомир Заков - министър на защитата:

Заков изясни, че украинските специалисти, които разгледаха воннопромишления ни комплекс, следва да предлагат какъв вид военна техника ще се ремонтира у нас и по какъв начин ще се транспортира.

" Това са въпроси, които и ние прецизираме с украинската страна, тъй че това посещаване беше извънредно значимо, с цел да може тези въпроси да бъдат изяснени. А в този момент, когато украинската делегация се прибере в Киев, те ще показват там това, което са видели и разбора, който са създали и надлежно с нас ще фиксираме нещата, които дружно можем да вършим. Знаете, че ВПК има доста съществени благоприятни условия - Авионамс, ТЕРЕМ, тъй че аз съм убеден, че ще можем да помогнем на украинската страна ", съобщи Драгомир Заков - министър на защитата.

Посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа и военният министър дадоха висока оценка за показаното от командосите на полигона " Црънча ". Според Драгомир Заков е нужно да продължи надграждането на специфичните сили за деяние по море и с придобиване на лични летателни средства.

" Трябва да се развие, несъмнено, въздушният и морският съставен елемент. Имаме задължения и по линия на НАТО, тъй че това в бъдеще би трябвало да се развие ", съобщи Драгомир Заков.

Началникът на защитата заяви, че в Хърватия са изпратени водачи на хеликоптери, които се образоват да извършват задания на специфичните сили.

" Морският съставен елемент е моята болежка.Там би трябвало да наблегнем, защото имаме сложена цел по качества - морска специфична група за тактически интервенции. И в действителност фокусът би трябвало да бъде там, във връзка с въоръжение, връзки, персонален състав ", съобщи адмирал Емил Ефтимов - шеф на защитата.

Специалните сили демонстрираха разнообразни начини за неутрализиране на съперник, парашутни сокове, инфилтриране в постройка посредством хеликоптер и потребление на бойни кучета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР