До неотдавна Сайед Ахмад Шах Садаат беше човекът, когото цитираха

...
До неотдавна Сайед Ахмад Шах Садаат беше човекът, когото цитираха
Коментари Харесай

Бивш афганистански министър разнася храна по домовете в Германия

До наскоро Сайед Ахмад Шах Садаат беше индивидът, който цитираха в новините. Особено когато ставаше дума за присъединяване на Афганистан в системата на така наречен Южноазиатски спътник. През 2020 беше прекратено действието на транспондера Афгансат-1 и страната трябваше да откри сурогат.

Това трансформира министъра на телекомуникациите на Афганистан във значима фигура в договарянията сред другите страни в Южна и Югоизточна Азия. В последна сметка Садаат одобри предлагането на Китай за цялостен спътник, до момента в който офертата на Индия беше единствено за нов транспондер. Но след това талибаните започнаха своята акция за определяне на надзор върху страната, която приключи с триумф.
 Наркобизнесът в Афганистан разцъфтя при американците Наркобизнесът в Афганистан разцъфтя при американците
Основата на благосъстоянието на Афганистан са опиатите. Американците не можаха да създадат нищо по въпроса през двете десетилетия на...

Твърди се, че през 2020 членове на афганистанското държавно управление към някогашния президент Ашраф Гани почнали да отклоняват пари от министерствата към личните си сметки. Искали да си подсигурят финансови запаси, ако талибаните някой ден фактически се върнат на власт, както и стана.

Министър Садаат и неговото министерство на телекомуникациите, които обезпечили към 45 000 поста на стационарни домашни телефони и достъпа на към 10 милиона афганистанци до мрежата за мобилни телефонни диалози, имали други проекти. Садаат твърди, че той отказал да отклонява средства към непознати сметки. Малко по-късно му било недвусмислено показано, че повече няма работа за него в министерството. Садаат подал оставка, а договорът за спътника по този начин и не бил подписан.

Така преди 2 години някогашният министър взема решение да замине в чужбина, той идва в Германия и се открива в Лайпциг. Своята история споделя пред „ Лайпцигер Фолксцайтунг “ и споделя: „ Някои се питат за какво в този момент разпространявам храна като пощальон, само че други се гордеят с мен, тъй като това е доказателството, че не съм подкупен “.

Днес Садаат се устоя самичък от работата си като пощальон при „ Лиферандо “, само че си търси и друга работа. Казва, че в Германия се усеща добре, само че му липсва предходната работа. Пред „ Лайпцигер Фолксцайтунг “ споделя, че мечтае някой ден да стартира работа в немския телекомуникационен тръст Дойче Телеком.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР