До неделя се очаква да приключи полагането на нов асфалт

...
До неделя се очаква да приключи полагането на нов асфалт
Коментари Харесай

Вижте в какво чудо за приказ се превърна столичен булевард "Васил Левски“

До неделя се чака да завърши полагането на нов асфалт на централния столичен бул. " Васил Левски “. След ремонта булевардът ще се снабди с бус ленти. Едната, в посока Попа ( " Патриарх Евтимий " ) към този момент е построена. Това сподели зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев, който инспектира ремонтните действия на място. Той акцентира, че тези ленти са с нови правила и от тях колите ще могат да вършат десни завои, написа Канал 3.

" На кръстовищата където се вършат десни завои, ще може да се завива от самата бус лента. Тази опция е подбудена от смяна на Наредба 2, която беше призната в края на 2017 година и действително този модел ще следваме при всички бус ленти в София “, съобщи зам.-кметът.
Той разгласи, че следва да се преработят бус лентите по " Цариградско шосе “, " Сливница “ и " Данаил Николаев “. С въвеждането на бус ленти целим да създадем по-атрактивен градския превоз и да накараме водачите да слязат от колите си.
" По бул. „ Васил Левски “ минават пет тролейбусни линии, които натрупат закъснения в границите на 7-8 мин., а в час пик те доближават и до 20 мин. Това забавяне те натрупват единствено в правата сред " Граф Игнатиев “ и кръстовището при Ректората. Нашата цел е да дадем приоритет на градския превоз, а не да подтикваме увеличението на трафика “, сподели Крусев.
Зам.-кметът добави, че на този стадий не се планува построяването на вело алея, както и че нова бус лента ще се построи по бул. " Христо и Евлоги Георгиеви “, в правата сред " Черни връх “ и " Драган Цанков “ като тя ще е единствено в посока към Националния стадион.
Крусев посочи, че на следващия ден ще стартира полагането на износващия слой асфалт по бул. " Васил Левски “, а в идващите два дни ще се извършат довършителни действия и ще се постави настилка като в един от идващите уикенди ще бъде затворено и кръстовището на Ректората, с цел да бъде преасфалирано. Заради непостоянното време, той не можа да посочи по кое време тъкмо ще се случи това.
Зам.-кметът акцентира, че качеството на ремонта се подсигурява с непрекъснато наличие на място от строителния контрол и дирекция превоз на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Той разясни, че поради дъждовете ремонтите в София закъсняват с пет дни, само че се надява при хубаво време строителите да наваксат закъснението.
Крусев изясни, че задачата на общината е главните поправки по транспортната инфраструктура да приключат преди 15 септември като някои ще продължат и по-късно. Той разгласи още, че напълно скоро стартира и ремонтът на Източната дъга в София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР