До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за

...
До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за
Коментари Харесай

Обявяват конкурс за изграждането на участъка Бяла - Велико Търново до септември

До началото на септември ще бъдат оповестени публични поръчки за инженеринг и строителен контрол за сектора Бяла - Велико Търново, който е третата част от автомагистрала " Русе - Велико Търново " . Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова , през днешния ден по време на парламентарен надзор, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ). 

Министър изрази вяра до края на есента да има небосвод за по-голямата част от 133-километровото трасе на автомагистрала " Русе - Велико Търново ". Строителството е разграничено на три сектора - " Русе - Бяла " с дължина 40,24 км; " Обход на гр. Бяла " с дължина 35,4 км и " Бяла - Велико Търново " с дължина 57,2 км, посочи още Коритарова.

Проектът за създаване на автомагистрала " Русе - Велико Търново " е включен в Програма " Транспортна съгласуваност " 2021-2027, като се изготвя формуляр за кандидатстване за финансиране на първите два сектора.
 Виолета Коритарова чака дефицит на пари за общинските планове
Виолета Коритарова чака дефицит на пари за общинските планове

Към момента са подписани над 1700 съглашения с общините

" Европейските средства няма да са задоволителни за завършване построяването им, акцентира районният министър, по тази причина ще бъде нужен спомагателен запас от държавния бюджет или различен източник на финансиране за тяхното довеждане докрай ", добави тя и увери, че са заделени средства в бюджета за актуалната година, които ще се употребяват за обхода на Бяла. Посочен е и планиран размер на финансовите разходи/трансфери за интервала 2024-2027 година

Извършените разноски по плана ще бъдат препоръчани за верификация от страна на европейската стратегия.

В момента в строителство са близо 8 км от обхода на гр. Бяла, сред км 61-и до км 69-и, за които има механически план и позволение за градеж. Изпълняват се изкопни действия за унищожаване на хумусния пласт, в това число връзки за п.в. " Гара Бяла " и п.в. " Ценово ". За останалите 27,5 км от сектора - от км 40-и до км 61-и и от км 69-и до км 76-и, е показан механически план, който следва да се прегледа от специалисти в АПИ за изложение на мнения, след което ще може да се показа на Експертния технико-икономически съвет към организацията. За сектора Русе - Бяла сега се изготвя механически план. Готовата разработка би трябвало да бъде предадена за разглеждане от Експертен технико-икономически съвет към АПИ в период до 18 август, осведоми още Виолета Коритарова.

В умозаключение министър Коритарова увери народните представители, че Министерство на регионалното развитие и АПИ работят с приоритет по всички отвесни транспортни коридори, с цел да се обезпечи свързаността сред север и юг в страната.
 Служебният районен министър пое рецензията за пътя Видин - Ботевград
Служебният районен министър пое рецензията за пътя Видин - Ботевград

Забавени в годините са доста проекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР