До началото на Финалите на WTA остават само два дни

...
До началото на Финалите на WTA остават само два дни
Коментари Харесай

Групите за Финалите на WTA вече са ясни


До началото на Финалите на WTA остават единствено два дни и жребият за груповата фаза към този момент е реалност. За пръв път в историята конкуренцията ще се организира във Форт Уърт, Тексас, а осемте най-хубави в женския Тур за миналата година ще се съревновават за едно от най-престижните оценки в тениса от 31 октомври до 7 ноември.

Регламентът остава неизменен – играе се всеки против всеки, като финиширалите на първите две места в групите се класира за полуфиналната фаза.

Световната №1 Ига Швьонтек оглавява група „ Трейси Остин “, където ще забележим повтаряне на финала на Ролан Гарос сред полякината и Кори Гоф. Любопитен факт е, че точно те двете са най-младите участнички в шампионата. Другите два тенисистки в тази група са Каролин Гарсия и Дария Касаткина. Гарсия завоюва три трофеи през годината, най-голямата от които бе тази то WTA 1000 шампионата в Синсинати, до момента в който от своя страна Касаткина подвигна два трофея през годината.

Онс Жабур, която игра на финалите на Уимбълдън и US Open, като също така завоюва купите в Мадрид и Берлин, е топ поставената в другата група – „ Нанси Ричи “. Там е и първата ракета на Съединени американски щати – Джесика Пегула, която предходната седмица завоюва първата си WTA 1000 купа, триумфирайки в Гуадалахара, и се изкачи до рекордната за нея трета позиция в ранглистата.

В този поток са още Мария Сакари и Арина Сабаленка, които ще запишат второ следващо присъединяване в шампионата на най-хубавите.

Пълния чоп за Финалите на WTA можете да видите ТУК:

Сингъл:
Група „ Трейси Остин “ Група „ Нанси Ричи “
Ига Швьонтек Онс Жабур
Кори Гоф Джесика Пегула
Каролин Гарсия Мария Сакари
Дария Касаткина Арина Сабаленка

Двойки:
Група „ Роузи Касалс “ Група „ Пам Шрайвър “
Барбора Крейчикова/Катерина Синякова Габриела Дабровски/Джулияна Олмос
Кори Гоф/Джесика Пегула Вероника Кудерметова/Елиз Мертенс
Юфан Шу/Жаошуан Ян Людмила Киченок/Йелена Остапенко
Дезире Кравчик/Деми Шуурс Анна Данилина/Беатрис Хадад Мая
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР