До началото на 2023 г. Сърбия ще бъде свързана с

...
До началото на 2023 г. Сърбия ще бъде свързана с
Коментари Харесай

Сръбски министър с голяма новина за Сърбия и България

До началото на 2023 година Сърбия ще бъде обвързвана с газов интерконектор с България, съобщи през днешния ден сръбският министър на енергетиката Зорана Михайлович, представена от Танюг.

Тя сподели, че преди седмица е разгласен търг за контролен орган, а идната седмица се чака търг за създаване на интерконектор Ниш-Цариброд /Димитровград/, тъй че до 2-3 месеца ще бъде определен реализатор, а до лятото ще стартират строителните работи.

Изграждането на интерконектора ще продължи година и половина, тъй че до началото на 2023 се чака Сърбия да бъде обвързвана с България с газов интерконектор и да получава газ от там, сподели Михайлович.

Тя добави, че се работи и по планове за интерконектори с Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, тъй като Сърбия желае да стане средище за пренос на газ.

Сръбската част на интерконектора от Ниш до Цариброд е дълга 108 км и ще коства 85,5 милиона евро. Българският сектор от границата със Сърбия до София с дължина 62 км ще коства близо 77 милиона евро, уточни сръбският министър на енергетиката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР