До момента в страната са доставени близо 7 милиона доза

...
До момента в страната са доставени близо 7 милиона доза
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Доставени са близо 7 млн. дози ваксини, само 2,7 млн. са поставени

До момента в страната са доставени близо 7 милиона доза ваксини, като 2,7 милиона са поставените дози. Това съобщи в ефира на ", сподели пред изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов. 

" В страната има задоволително налични ваксини и от четирите позволени у нас. Има задоволително количества и от еднодозовата на " Янсен " („ Джонсън и Джонсън “) - те са близо 200 хиляди дози налични в страната сега, а през днешния ден се чакат още 190 хиляди дози ", сподели той във връзка проявения през вчерашния ден нараснал интерес към нея. 

Опашки от хора се образуваха от рано сутринта пред имунизационните пунктове в няколко столични лечебни заведения. Заради интереса към имунизирането от болница " Света Анна " от тази заран работят два имунизационни екипа. Само през вчерашния ден там са се имунизирали 251 индивида. Наплив от искащи има и пред Александровска болница. Само в  " Пирогов " през вчерашния ден са били сложени 520 ваксини, като още веднъж най-предпочитана е била еднодозовата на " Янсен ". Много от хората обаче се редят пред пунктовете, с цел да получат документ, който им разрешава да продължат да работят.

Богдан Кирилов уточни, че имунизациите се съхраняват доста добре, а количествата декларирани за еднодозовата ваксина са общо 2 милиона, като те ще дойдат до края на годината. Чакат се още и от другите РНК ваксини, ще има опция да бъдем гъвкави предвид на обстановката.

" Хората с първа доза " Астра Зенека "  могат да завършат имунизационния си цикъл с РНК-ваксина и те да получат документ ", разясни Кирилов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР