До момента те поделиха победите в девет от първите 11

...
До момента те поделиха победите в девет от първите 11
Коментари Харесай

Леклер и Верстапен се изправят в нов дуел през 2022 година

До момента те поделиха успехите в девет от първите 11 старта за годината, като международният първенец има шест победи, а монегаскът три. Пилотът на Ферари обаче победи в последното съревнование, което се организира в Австрия преди две седмици.
 Леклер и Ферари разрушиха очакванията на Верстапен за полпозишън във Франция Леклер и Ферари разрушиха очакванията на Верстапен за полпозишън във Франция
Тогава той сподели ужасно движение и най-много бранене на ресурса на гумите, което ще бъде основно и при високите температури на „ Пол Рикар “ по-късно през днешния ден. През предходната година точно във Франция бе най-слабото съревнование за Леклер и неговият съотборник Карлос Сайнц, които приключиха отвън зоната на точките, откакто безусловно изцеждаха ресурса на своите гуми за пет обиколки и по-късно губеха движение.
 Шарл: Направих страхотна обиколка! Шарл: Направих страхотна обиколка!
Един минус на Леклер по-късно през днешния ден ще бъде фактът, че той ще би трябвало да се бори самичък против водачите на Ред Бул – Верстапен и Серхио Перес, защото Сайнц ще потегли от дъното на колоната, поради наказване. Така за „ Биковете “ ще бъде доста елементарно да излъжат тактически монегаска, което да разреши на техните водачи да го прескочат, макар по-високото движение, което той сподели през вчерашния ден.
 Сайнц и Магнусен започват от дъното на решетката във Франция Сайнц и Магнусен започват от дъното на решетката във Франция
Самият Перес ще потегли трети, а компания на втората редица ще му прави седемкратният международен първенец Люис Хамилтън, който ще преследва четвърти следващ подиум по-късно през днешния ден. Зад тях на стартовата решетка ще бъдат Ландо Норис и Джордж Ръсел, а на четвърта редица ще се наредят Фернандо Алонсо и Юки Цунода. Топ 10 на стартовата решетка ще добавят Дениъл Рикардо и Естебан Окон, които са измежду печелившите от наказванията на Сайнц и Кевин Магнусен, който има същата глоба като испанския водач на Ферари.

Състезанието за Гран При на Франция, 12-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, стартира с 16:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР