До момента съпругът ми е спасил 17 души на плаж

...
До момента съпругът ми е спасил 17 души на плаж
Коментари Харесай

Герой! Сърфист извади 17 удавници това лято на плаж Силистар, включително и спасителя

До момента брачният партньор ми е избавил 17 души на плаж Силистар, в това число и морския избавител. Това сподели пред бТВ Дарена Чучулова.

Цяло лято младата жена е в къмпинга със брачна половинка си и дребния им наследник. Тя снима от брега, до момента в който мъжът й със сърфа вади удавници от бурното море, описа репортерът Лора Стаматис. 

„ Докато Пламен избавя хора, аз фотографирам, с цел да покажа на хората какъв брой е рисково морето, тъй като доста от тях подценяват силата на водата или надценяват личните си благоприятни условия и се озовават в невъзможност “, споделя Дарена.

„ Няколко пъти се случи, идвайки на плажа да виждаме давещи се и той незабавно потегля да ги избавя. Той не може да стои безразличен “, прибавя тя. 

„ Вчера му се обадиха и пристигайки на плажа видя двама бедстващи до скарите. Веднага се затича към тях. После се оказа, че има още двама давещи се и влезе повторно във водата “, сподели Чучулова.

 „ Не бих споделил, че се е налагало да ме избавят, тъй като не бях бедстващ, само че откакто влязохме да извадим давещите се, като ги натоварехме на сърфа, потеглих след него, тъй като някой може да го пусне, само че тогава ме дръпна и мен течението “, посочи спасителят Симеон Петров.

Морето продължава да е бурно и има рискови подводни течения. Плажуващите постоянно подценяват обстановката и не демонстрират отговорност към живота си.

От Министерството на туризма обясниха, че поради открити исторически находки в края на плажа са се забавили с избора на концесионер. Той е определен на 1 юли, само че му е трябвало време да събере цялата документи. Затова чак на 4 август е подписан контракт с него. Оттук нататък има един месец, в който би трябвало да обезпечи спасители и здравно обслужване. Иначе законовите периоди са спазени.

Тази заран на плажа има трима спасители. Управителят Иван Георгиев на компанията, която обезпечава водното избавяне, също съобщи, че е имало техническа спънка няколко дни да няма спасители.

„ Те пътуват от други обитаеми места. Обадиха ми се сутринта, с цел да ми кажат, че колата им е прегряла “, съобщи Георгиев. 

Плажуващи обаче настояват, че повече от седмица не са виждали спасители на плажа и това се случвало от време на време през цялото лято, а освен през последните дни. Управителят на компанията отхвърли това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР