До момента са събрани около 315 хиляди лв. за пострадалите

...
До момента са събрани около 315 хиляди лв. за пострадалите
Коментари Харесай

Близо 315 хил. лева са събрани от БЧК за пострадалите от наводненията в Бургаско

До момента са събрани към 315 хиляди лева за потърпевшите от наводнения в Бургаско. Това сподели в студиото на „ Денят стартира “ Ясен Сливенски, шеф на „ Мениджмънт на бедствията “ Българският червен кръст, който показа новата акцията на БЧК за потърпевшите при злополуката край село Микре. Той съобщи, че задачата да се подкрепят хората, които имат най-голяма потребност. Вчера в Деня на християнското семейство от БЧК оповестиха банкова сметка, чиято цел е набиране на средства за незрящите хора от Перник, които пострадаха при тежката злополука край село Микре. Повече за това, чуйте във видеото.

Ясен Сливенски, Директор " Мениджмънт на бедствията " към БЧК: Хората имат потребност в този момент. Нашите сътрудници в Перник и тези тук взеха това решение. Сега е моментът да помогнем. Доста са потърпевшите. Това не е за първи път. За следващ път насочваме апел дано да помогнем в този момент. Целта е да помогнем оптимално на хората в потребност.
В студиото на Българска национална телевизия той заяви, че продължава акцията за наводнения в Бургаско. Работи се по възобновяване на къщата. Очаква се до 2 седмици хората да влязат в ремонтираните пространства. До момента са събрани близо 315 хиляди лева като приоритет се дава на селата, които са най-наводнени. Над 200 хиляди лв. са събрани от смс-и. По думите от ден на ден стават донорите и доброволчеството набира все по-голяма известност у нас.

На страницата на БЧК могат да се видят всички дела и всеки, който желае, може да поддържа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР