До момента са кандидатствали седем души за обявената позиция. За

...
До момента са кандидатствали седем души за обявената позиция. За
Коментари Харесай

Само един ден остава до крайния срок за кандидатстване по Програма „Старт на кариерата“

До момента са кандидатствали седем души за оповестената позиция. За да вземат участие в програмата, претендентите би трябвало да са на възраст до 29 години, ненавършени до 14-и септември тази година, както и да имат висше обучение. В случая няма значение приключеното професионално направление, защото от специалиста ще се изискват общи пълномощия. Лицето ще може да работи в някоя от двете дирекции – тази, занимаваща се с районното развиване, административния надзор и държавната благосъстоятелност или в областта на финансите, счетоводството и правото. При предпочитание от претендентите стажът ще може да се реализира и в пресцентъра. Изисква се също такамладежите да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети, търсещиработалица и да нямат трудовстажпо добитата компетентност от висшето обучение. Предимство е владеенето на непознат език, както и положителната компютърна просветеност. От Областната администрация слагат и изискването за умения за работа в екип и анализаторски знания. Одобреният претендент ще бъде назначен за период от 12 месеца. Подробности за възнаграждението, което е еднообразно за цялата страна, могат да се получат на място в Бюрото по труда “. Младежите могат да подадат своите документи в бюрото по труда, в което са регистрирани или по електронен път посредством оповестения на уеб страницата на Агенцията по заетостта формуляр https://forms.gle/mnao94d1vptTi2uJ8. Заявление може да се подаде и посредством мобилно устройство, ползвайки QR код, оповестен в рубриката за програмата на формалния уебсайт на Агенцията по заетостта, както и да се получи от чиновниците в бюрата по труда.

Според Станев програмата дава опция за доста положително кариерно развиване в държавната администрация. Той показва, че екипът, който управлява е квалифициран на доста високо равнище и ще направи всичко по силите си да приготви един млад специалист, който ще може да се осъществя на всички места.

До 23-и септември се организират интервютата, като класирането излиза наяве до 26-и същия месец.

Повече детайлности може да научите на: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/.

За последните пет години Областната администрация в дунавския град постоянно е взела участие в сходен жанр начинания, а управлението на администрацията продължава да работи интензивно за реализацията на младежите. От 2017-а насам Областна администрация Русе е осигурила краткотрайна претовареност на повече от 45 души по разнообразни локални и национални стратегии. Сред тях са „ Старт на кариерата “, „ Квалифицирани фрагменти за бизнеса “, Регионална стратегия за претовареност, „ Крос – Би “ и още доста други.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР