До момента са измити 37 улици в Кюстендил , плюс

...
До момента са измити 37 улици в Кюстендил , плюс
Коментари Харесай

Между 600 хил. и 1 млн. лв за асфалтиране в общината

До момента са измити 37 улици в Кюстендил, плюс Цар Освободител до Овъргаз и целият градски център,заяви на сесия на Общински съвет кмета Петър Паунов. „ Измиването продължава, обичайно тръгваме от високата част на града. На уеб страницата на Общината има график, който се следва, според от метеорологичните условия. Ако е дъждовно не мием “, посочи още Паунов.

В момента се довършва остатъка от миналогодишната процедура по изкърпване и асфалтиране и е оповестена процедура за идната година съобщи кмета Петър Паунов

„ Ресурса досега не можем да го предвиждаме, само че се надяваме, че има най-малко сред 600000 лева и 1000000 лева, които да покрият част от рисковите сектори.Разбира се би трябвало да спомагаме и на част от дребните обитаеми места “,заяви кмета

От Кюстендилска вода са уверили кмета, че ще разгласят социална поръчка за 270000 лева, с които да изкърпят част от секторите.

Кметът разяснява и тематиката за общите служащи по селата.

„ Преди Великденските празници се уговорихме по 3-4 села кметовете и кметските наместници да се окомплектоват и избират човек, който ги устройва тях. След това общината подписва цивилен контракти с тях, с цел да могат да стартират да чистят селата още идната седмица. В момента не можем да подсигурим всяко обитаемо място, защото е нужен голям запас от средства. Надяваме се да има и страна, с цел да проработят тези стратегии “, съобщи кметът.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР