До момента са изградени 81 километра от телената ограда по

...
До момента са изградени 81 километра от телената ограда по
Коментари Харесай

Изградиха 81 км от оградата по границата с Румъния срещу диви свине

До момента са построени 81 километра от телената ограда по границата с Румъния, която защищава от миграция на диви прасета. Строителството на оградата е като превантивна мярка против африканската чума при свинете.
Разнесени са и коловете, върху които се слага бодливата тел по дължината на 90% от общо 133-те километра сред Силистра и Дуранкулак.
По оградата се работи по едно и също време на 6 места - 2 в Силистренска и 4 в Добричка област, оповестиха от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
Стана ясно и че от идната седмица стартират и регулярните доставки на режещата тел "Бруно ", с която ще бъде подсилена оградата. Първата доставка на 35 км тел "Бруно " е планувана за началото на другата седмица.
На местата, където към момента няма построена ограда, не престават денонощните наряди на патрули, които имат за цел да не позволен навлизането на диви свине от Румъния.
Ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите персонално следи за бързото създаване на оградата по северната ни сухоземна граница с Румъния, твърдят от ведомството.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР