До момента са дарени 660 000 лв. за наводнените карловски

...
До момента са дарени 660 000 лв. за наводнените карловски
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: За наводнените села до момента има дарени 660 000 лв.

До момента са дарени 660 000 лева за наводнените карловски села. Това разгласи кметът на Карлово Емил Кабаиванов в „ Интервюто в Новините на NOVA ".

„ Благодаря на всички донори. Това са сърцатите хора. Тези пари до стотинка ще отидат единствено за потърпевшите хора. Общината няма да употребява нищо ”, увери той.

„ От през днешния ден нататък Агенцията за обществено подкрепяне има офис в Карлово. Прави се инспекция на място и средствата се получават или по банков път, или в клоновете на „ Български пощи ”. Тези 375 лева, които ще получат, нямат нищо общо със средствата, нужни за възобновяване на жилищата. Те са за обществено подкрепяне от първа нужда. Другата помощ, която е по-ценна, е тази, на страната. Тя би трябвало да вземе решение в лицето на Министерски съвет – по какъв начин и с какъв брой да подкрепи потърпевшите 402 фамилии ”, сподели още кметът на града.

Със средствата стартира спешно възобновяване на два скъсани моста – в село Каравелово и Слатина. 30 фамилии се нуждаят от фургони за живеене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР