До момента рисковете са за забавяне, не за загуба на

...
До момента рисковете са за забавяне, не за загуба на
Коментари Харесай

Пеканов: Рисковете са за забавяне, не за загуба на средства по Плана за възстановяване

" До момента рисковете са за закъснение, не за загуба на средства, от позиция на закъснение на осъществяването на обособените параметри по капиталовите планове и промените ". Това съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства в служебното държавно управление Атанас Пеканов на днешното съвещание на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз по отношение на средствата по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Това е първото съвещание на комисията в границите на 48-ото Народно заседание.

" Очакваме средствата да дойдат до края на годината. В същото време продължихме напъните във връзка с второто заплащане ", добави Пеканов.

Вицепремиерът напомни, че се изготвя отчет по искане на Народното събрание по идентификацията на опасности за заплащанията по ПВУ.

" Това е извънредно комплицирано във връзка с количественото премерване на тези опасности. Не знаем по какъв метод Европейската комисия ще подхожда в случаи на отчасти осъществяване на обособените заплащания, при положение на предоставяне на частични заплащания, какви параметри ще бъдат прилагани при частични заплащания. Такъв казус няма ", добави Пеканов.

" В бранша на опазването на здравето във връзка с заплащанията са планувани шест стъпки ", сподели Пеканов.

Той уточни: Изготвяне на Националната карта за потребностите на бранш " Здравеопазване ", правене на Национална здравна тактика, Национална тактика за детско-юношеско здраве и педиатрична грижа и План за деяние за осъществяване на тактиката, Национален проект за битка с рака, електронно опазване на здравето, Национален проект за здравно обучение в учебните заведения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР