До момента представителите на България в Европейския парламент не взимаха

...
До момента представителите на България в Европейския парламент не взимаха
Коментари Харесай

До момента българските евродепутати не взимаха отношение по проблемите на хората с увреждания

До момента представителите на България в Европейския парламент не взимаха отношение по проблемите на хората с увреждания. Самите те не познаваха задоволително добре лостовете, с които разполагат, с цел да прокарват значими за страната ни политики в тази сфера. Около тази теза се сплотиха претенденти за евродепутати на „ Движение 21 " и част от ръководителите на национално показаните организации на хората с увреждания. Домакин на полемиката беше Националният съюз на трудово-производителните кооперации, който е най-големият шеф за хора с увреждания у нас.
По време на полемиката доктор Иван Янев и доктор Лидия Чорбанова показаха опцията за потребление на другите институции и комисии на Европейски Съюз при прокарването на значими за България политики.
„ През 2018 година успяхме да реализираме сериозен триумф с „ Движение 21 ". В края на ноември след импортирана от нас петиция Европейският парламент посредством своята Комисия по петициите (PETI) взе единомислещо решение да следи използването на Европейската тактика за хората с увреждания 2010-2020 в България. Ще бъдат изследвани всички практики, които основават спънки за интеграцията и реализирането на пазара на труда на хората със специфични потребности, а също по този начин ще бъдат проучени ограниченията, които България подхваща за облекчение и решение на компликациите, които тези хора срещат всекидневно ", съобщи доктор Иван Янев, който е ръководител на федерация " Спорт за хора със зрителни увреждания " и трети в листата на политическата партия.
По думите на доктор Лидия Чорбанова петицията е получила по-широка поддръжка от депутати от разнообразни партии и страни, в сравнение с от българските такива. Това било задоволително показателно за абдикирането им от един от главните проблеми на обществената политика.
На срещата представителите на организациите за хора с увреждания желаеха адаптиране на европейските стратегии към сходен вид структури. По думите на ръководителя на Националния съюз на трудово-производителните кооперации доктор Стилиян Баласопулов представителите ни в Европарламента и Европейска комисия имат опция да повлияят при определянето на условията, които тези стратегии слагат при кандидатстване. Според заместник-председателя на организацията Веска Събева точно посредством евродепутатите си Полша и Унгария са съумели да лобират за по-лесното осъществяване на обществени планове.

Водачът на листата на „ Движение 21 " прикани българите повече да не разрешават „ измамници-сладкодумци " да ръководят и съставляват страната ни, като единствената им цел е да отклоняват евросредства, с цел да се облагодетелстват.
Сред тематиките, които бяха разисквани още бяха основаването на районни съдействия в границите на Европейски Съюз, организирането и популяризирането на повече конгреси за обществено предприемачество, опцията за повече законодателна самодейност на Европейския парламент и други
В събитието присъединяване взеха претендентите за евродепутати Данаил Георгиев, доктор Лидия Чорбанова, доктор Иван Янев, Боряна Петкова, Димитър Веселинов, Павлина Ковачева, Иван Вацев и Емил Тарасов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР