До момента отпуснатата помощ по линия на ЕС е 16

...
До момента отпуснатата помощ по линия на ЕС е 16
Коментари Харесай

Николай Вълканов: Като теглим чертата на цялата година, няма колосални загуби в земеделието

" До момента отпуснатата помощ по линия на Европейски Съюз е 16 млн. евро. Не знам дали тази сума би могло да бъде увеличена. Не съм сигурен, че тези сметки са изцяло съответни. Ясно е, че с всеки минал ден на забавени продажби, изкупните цени ще понижават. Това не значи, че като теглим чертата на цялата година и на всички продажби, ще има някакви колосални загуби ".

Това съобщи за БНР Николай Вълканов от " ИнтелиАгро ".

" Няма по какъв начин България, българското държавно управление и българското общество да желаят да се оправим с инфлацията, в случай че цените на главните зърнени храни останат на едни 600-700-800 лева на звук или слънчогледът продължава да се продава на 900-1000 лева на звук. Всичко това е обвързвано освен с главните хранителни стокови групи, които се използват, само че и с индустриалните разноски при месото, млечните артикули ", изясни Вълканов.

По думите му високите цени на зърното на вътрешните пазари в някои европейски страни са довели до това инфлацията в тези страни да е най-високата в Европейски Съюз.

" Цените на вътрешния пазар до момента бяха много по-високи. Не цялата годишна продукция е застояла. Една огромна част от нея към този момент е била продадена на доста по-високи цени. Да, сега придвижването на цените е такова, че отива към себестойност, само че това не значи безусловно огромна част от производителите да продадат на загуба цялото си произвеждане ", посочи Николай Вълканов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР