До момента няма подадени кандидатури за председател на . Ще

...
До момента няма подадени кандидатури за председател на . Ще
Коментари Харесай

Ципов: ГЕРБ няма да номинира Данаил Кирилов за председател на ЦИК

До момента няма подадени кандидатури за ръководител на. Ще има нова процедура. Това сподели пред Българска национална телевизия Красимир Ципов от ГЕРБ.
" Нашите упования бяха другите парламентарно показани партии и обединения да внесат своите кандидатури, които да бъдат разисквани. Да бъдат на експерти. За страдание, не видяхме такова нещо. Така в новата процедура ще би трябвало да предложим и ние кандидатура. Направихме подобен жест да приемем оферти от други политически субекти, само че очевидно няма подобен интерес ", разяснява той.
 Управляващите оферират нов ръководител на ЦИК в последния миг Управляващите оферират нов ръководител на ЦИК в последния миг
Управляващите от ГЕРБ безусловно изчакват последния миг, с цел да оповестят обществено предлагането си за нов ръководител на Централната и...
ГЕРБ има разновидности
Ципов отхвърли слуховете, че за ръководител на ЦИК ще бъде издигната кандидатурата на някогашния правосъден министър. Той обаче сподели, че ГЕРБ има разновидности, само че отхвърли да назове имена. Те ще бъдат разисквани с съдружните сътрудници: " Надяваме се да се обединим към претендент, който е потвърден експерт с безукорен бекграунд, тъй че да оглави ЦИК ".
" Нашата концепция е да подкрепим кандидатурата на някой магистрат, който има опит в разглеждането на подобен вид каузи, считаме, че това би трябвало да е профилът на идващия ръководител на ЦИК ", добави Красимир Ципов.
За претендентът би трябвало да е доста самоуверен експерт
 Тръгна процедурата за избор на нов ръководител на ЦИК, клюки спрягат Данаил Кирилов за поста Тръгна процедурата за избор на нов ръководител на ЦИК, клюки спрягат Данаил Кирилов за поста
Парламентът одобри процедурни правила за избор на нов ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК), с което даде ход на процедура...
Депутатът Явор Божанков от Българска социалистическа партия разяснява, че бъдещият ръководител с изключение на експерт, би трябвало да е и самоуверен до непредпазливост.
" Кандидатът би трябвало да е освен добър експерт, а доста самоуверен или необмислен. Целият избирателен развой е пред неуспех. Това не е мнение на Българска социалистическа партия, това е мнението на неправителствения бранш на специалистите ", изясни Божанков.
" Това, което ГЕРБ написаха като Изборен кодекс, е същинска засегнатост за юридическата мисъл. Той е просто общ брой от правила, които си опонират ", съобщи депутатът от левицата.
Той напомни, че точно машинното гласоподаване и опитът на ръководещите да трансферират цялата отговорност върху ЦИК е принудило някогашният ръководител на Изборната комисия да подаде оставка.
 Депутатите освободиха Стефка Стоева като ръководител на ЦИК Депутатите освободиха Стефка Стоева като ръководител на ЦИК
Със 145 гласа „ за “, нито един „ срещу “ и двама „ въздържал се “ депутатите прекратиха пълномощията на...
" Старият ръководител за какво напусна - че ЦИК е изправена пред невероятно състояние. Този нов ръководител ще би трябвало да поеме цялата отговорност. Този човек е наясно, че ще излезе главен провинен. ГЕРБ сега се чудят на кой да трансферират отговорността за проваления машинен избор. Трябва да намерят някой доста необмислен човек, който да поеме тази голяма отговорност, която му трансферират ", безапелационен беше Божанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР