До момента няма нито един подаден сигнал в полицията за

...
До момента няма нито един подаден сигнал в полицията за
Коментари Харесай

Няма посегателства над лозовите масиви в Пловдивско тази година

До момента няма нито един подаден сигнал в полицията за обири на грозде в селата край Пловдив. Засиленото наличие на полиция и жандармерия е дало резултат, считат локалните производители. Според тях обаче повода да няма похищения е и в неприятното качество на плодовете този сезон.

Пловдив

Смесен екип от жандармерията и представители на Първо районно полицейско ръководство в Пловдив патрулира непрекъснато из масивите в региона.
Николай Райшинов: Според производители от село Брани поле след намесата на жандармерията през последните няколко години похищенията върху реколтата от грозде и череши доста са намалели.Цонка Христева, притежател на лозов масив в село Брани поле: Ние имаме един полицай тук. Той ни оказва помощ. Който има напън, отива при него.
Според Стоян Димитров, който тези дни прибира десертното си грозде, крадци няма не поради наличието на полиция и жандармерия, а поради неприятното качество на продукцията.
Стоян Димитров, притежател на лозов масив в село Брани поле: Развалено грозде кой да го бере. Аз си го шетам - ей, виж го. На място го берем и го чистим.-А смятате ли, че крадците схващат от гроздето?
-Аааа, то всеки схваща. Този, който върви, схваща.
Въпреки че тази години добивите са по-малки, изкупната цена на гроздето няма да се увеличи - поради качеството му.
Цонка Христева, притежател на лозов масив в село Брани поле: Гнило. От дъждовете доста се скапе гроздето. Тая година е слаба година за всичко - и лозята, и черешите и всичко.
Все отново при нужда от Областната дирекция на полицията в Пловдив имат подготвеност да изпращат до края на септември патрули на жандармерията в селата и отдалечените масиви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР