До момента няма данни спрямо нито един от установените четирима

...
До момента няма данни спрямо нито един от установените четирима
Коментари Харесай

Рашков полиците-биячи: Не знам къде се пазят записите, вероятно човекът, снимал момичето с разголена гръд пази личен архив

До момента няма данни по отношение на нито един от откритите четирима служители на реда, упражнили принуждение над протестиращи на 10 юли предходната година, да е притеглен под наказателна отговорност или да е формирано наказателно произвеждане. Това разгласи в Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

За сметка само че това против битите жители има формирани досъдебни производства. Министър Рашков дефинира държанието на служителите на реда като закононарушение.

„ Има един от потърпевшите младежи, които е изгубил схващане. Загубата на схващане за сътрудниците адвокати, това е положение, краткотрайно рисково за живота, квалифицирано в Наказателен кодекс в чл.129 като междинна телесна щета. Този запис е бил в Министерство на вътрешните работи в едно негово отделение и би трябвало който е бил министър да каже крит ли е записа или не е крит. И на мене ми идва в мозъка да ви кажа, има една съвременна дума, която се употребява в България, „ задкулисие “, а тук какво би трябвало да кажем – задколоние “, сподели

В пленарната зала депутатите изслушват министърът на вътрешните работи Бойко Рашков - за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, наложените санкции и взетите ограничения за недопускане на сходни прояви.

Поискано бе основният прокурор Иван Гешев също да застане пред депутатите с информация за дейностите или бездействията от страна на прокуратурата.

Според него обаче чуването му от Народното събрание е нарушаване на разделянето на управляващите и накърнява независимостта на правосъдната власт.

Според специалисти настояването не е в прорез с Конституцията.
Само Министерство на вътрешните работи не съумя да откри има или няма принуждение върху журналиста Димитър Кенаров. Полицаят, който е причинител е осъден дисциплинарно с неодобрение за период от 6 месеца. Това разяснява министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

" По отношение на сигналите от Българския хелзински комитет инспекцията е открила следното: " Сигналите са писани по образец, несъставен от БХК ", сподели още Рашков.

Започна изключителното съвещание на Народното събрание на по отношение на оповестените фрагменти с принуждение над протестиращи предходната година.

Има кворум на съвещанието. Регистрираха се 193 депутати.

На съвещанието участват и подложените на полицейско принуждение Евгени Марчев, Жоро Георгиев и Цветелина Цветкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР