До момента не са предприети никакви конкретни стъпки към откриване

...
До момента не са предприети никакви конкретни стъпки към откриване
Коментари Харесай

Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас

До момента не са подхванати никакви съответни стъпки към разкриване на нови въздушни маршрути  от  и  до  Летище Бургас и не се поставят задоволително старания за привличане на нови самолетни компании, аргументира се той

Кметът на община Поморие Иван Алексиев започва процедура по преразглеждане на концесията с „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ – оператор на Летище Бургас. Решението на Алексиев е обусловено от обстоятелството, че досега не са подхванати никакви съответни стъпки към разкриване на нови въздушни маршрути  от  и  до  Летище Бургас и не се поставят задоволително старания за привличане на нови самолетни компании, които да оперират в региона. Това бе изрично заявено при скорошната среща, състояла се преди два дни, сред кметовете на Бургас и Поморие с основния изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД доктор Франк Кванте и шефа на Летище Бургас Георги Чипилски.



„ Ще координирам решението си с представителите на туристическия отрасъл в общината. Имаме поддръжката на Бургаската районна туристическа камара, само че първо желая да чуя мнението на локалните хора. Обмислям да стартираме подписка за преустановяване на концесията, тъй като не е обикновено ние като Община да влагаме и дружно с сектора да работим интензивно за удължение на сезона, а да не получаваме никакво подпомагане от отсрещната страна. ”, каза Алексиев.

Той се аргументира и с обстоятелството, че в обсег от 80 километра оперират два аеропорта – Варна и Бургас, които въпреки да се стопанисват от един оператор (концесионер) действително са конкурентни. Наличните диаграми демонстрират, че съпоставено с локалния аеропорт, варненското летище извършва съвсем на половина по-малко летни пътнически полети, което постанова то да бъде обезщетено и през зимата. По този метод се ощетява Бургаският район, където се концентрират главно товарните транспорти, неносещи никаква добавена стойност за локалната общественост, работеща в областта на туризма.

„ Планирам да провеждам и среща с сътрудниците си – кметовете на Южното Черноморие, тъй като всички ние сме директно наранени от това надменно отношение. От години южните морски общини поддържаме „ Фрапорт “, инвестирайки в специфичен фонд със средства от бюджетите си. Целта на фонда бе да се подтикват полетите през зимата и преди летния сезон, само че досега аз не виждам тези средства да са оползотворени в вярната тенденция ”, разяснява още кметът на община Поморие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР