До момента не е известна самоличността на убитите. Не е

...
До момента не е известна самоличността на убитите. Не е
Коментари Харесай

Открити Са В Бидони: Ето Я Смразяващата Причина За Двойното Убийство Между Софийските Села Чепинци И Негован

До момента не е известна самоличността на убитите. Не е ясно и по кое време тъкмо е било осъществено убийството.

Криминалисти изследват региона и търсят доказателства. Водолази ще претърсят и дъното на язовира. Предстоят и правосъдно медицински експертизи и ще се ревизират профилите на безследно изчезналите хора в последните месеци, с цел да се види дали няма съвпадане с откритите тела.

Сигналът до полицията е подаден в неделя от локален гражданин, който намерил човешки череп край язовира. По-късно е било намерено и второ тяло. В региона са открити мъжки и женски облекла. Проучва се дали те са изхвърлени или са на жертвите.

Румяна Арнаудова, представителят на основния прокурор, заяви, че „ след осъществяване на повторния оглед са открити голям брой човешки остатъци. Те са били сложени в 3 бидона и 5 чувала. Тези остатъци сочат, че се касае за два натрупа ”.

„ Единият сигурно е на жена, за другия към момента съдебномедицинската експертиза не е показала какъв е полът на жертвата ”, сподели Арнаудова и добави, че „ изцяло допустимо е убийството да е осъществено от роднина и лицата да не са оповестени за търсене ”.

По думите на Арнаудова ще бъде направено и съпоставяне с ДНК профилите в базата данни на Научноизследователския институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи (НИКК), с цел да се откри самоличността на убитите.

Адвокат Марин Марковски уточни, че тази инспекция надали ще даде позитивен резултат, защото в България няма процедура за изследване на ДНК на изчезнали хора.

„ Няма такава процедура, няма такива благоприятни условия и не се прави ”, разясни Марковски.

„ Базата в НИКК е за хора със съществени престъпни регистрации, които са направили закононарушения ”, акцентира юристът.

„ Има ли закононарушение, има и следи ”, безапелационен е обаче Марин Марковски.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР