До момента МВР работи по близо 100 сигнала за купуване

...
До момента МВР работи по близо 100 сигнала за купуване
Коментари Харесай

Рашков: Има 100 сигнала за купуване на гласове

До момента Министерство на вътрешните работи работи по близо 100 сигнала за пазаруване на гласове.

Това заяви министър Бойко Рашков, който разгласи че от тази заран е почнала полицейска интервенция в цялата страна против изборната търговия.

"Целта е да предприемем ответни дейности във връзка с тези, които се приготвят да изкривят политическата картина у нас и да се реализиран нерелани резултати в изборния ден и да не се регистрира вярно гласа на всеки жител ", съобщи Рашков.

"Целта е да предприемем ответни дейности във връзка с тези, които се приготвят да изкривят политическата картина у нас и да се реализиран нерелани резултати в изборния ден и да не се регистрира вярно гласа на всеки жител. Сега е момента ", съобщи Рашков.

И се закани: "Няма да се примирим с тази уродлива политическа процедура у нас да се продават и да се купуват гласове. И ще противодействаме на тези опити с всички законови средства. Отделили сме оптималните полицейски сили, с които разполагаме. "

Рашков разкри още, че сега се работи по сигнал за секция в чужбина, където се приготвя имитация на предварителните парламентарни избори.

"В момента се прави опит в една централноевропейска страна да сформират секция и там да гласоподават български жители, които не се намират на територията на тази страна. В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити ", разяснява още министърът на вътрешните работи.

По думите на Рашков се готви и избирателен туризъм освен от Турция, само че и от Македония.

"В Кюстендил един някогашен министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един някогашен регионален шеф и с един излязъл в болнични - болен за работа, само че не и за такива сбирки. Обсъждали са по какъв начин да привлекат 15 хиляди македонци с българско поданство, които да гласоподават у нас ", осведоми още той.

Силовият министър в служебното държавно управление разкри още, че се работи по информация за избирателен туризъм в много обитаеми места. От думите му стана ясно, че задачата е на един адрес да се концентрират огромен брой български жители, които да гласоподават на 11 юли.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР