До момента екипите на ГДПБЗН са реагирали на над 343

...
До момента екипите на ГДПБЗН са реагирали на над 343
Коментари Харесай

Остава усложнена обстановката в страната след падналите обилни снеговалежи

До момента екипите на ГДПБЗН са реагирали на над 343 сигнала : в столицата те са за паднали дървета, клони и рискови предмети. Огнеборци и спасители са евакуирали трима жители, закъсали в непочистен от снега сектор от път в региона на мина Бели брег, общ. Драгоман, други двама са избавени наоколо до с. Елов дол, общ. Ботевград. Към 02.00 ч. през днешния ден е получен сигнал за бедстващи пасажери /30 души/ от рейс на транспортна компания на 26км. на Автомагистрала Тракия посока София. Половин час по-късно секторът от автомагистралата е измит и рейсът продължи към София, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 
Област Разград

Отработени са 4 сигнала за паднали дървета и един сигнал за превозване на болен човек. Евакуирани са деветима пасажери, измежду които и 5 деца, придвижвали се с два леки автомобила по път Е-70 към Разград.,Цялата пътна инфраструктура в региона от 02:00 ч. на 26.11.2023 година е блокирана и има построени КПП-та от органите на полицията. Поради щета в електрозахранването доста обитаеми места в региона са без електричество.
 
Област Пазарджик

Екипи са се отзовали на 4 сигнала за паднали дървета, евакуирали са 6 индивида от два леки автомобила, закъсали на пътя с. Юндола - бент. Белмекен.
 
Област Ловеч

В 04:45 ч. през днешния ден е получен сигнал от ОДМВР за бедстващи хора на прохода Троян – Кърнаре (проходът е затворен за движение). Екип от РСПБЗН – Троян е отпътувал към място, като не е конкретизирано съответното местоположение и броя на хората.
 
Силистра

Към момента екипи на пожарната са на терен и работят за изтегляне на хора от закъсали МПС: рейс със 7 пасажери до Средище, десетина леки коли сред Богорово и разклона за Срацимир, получен е сигнал за закъсали коли и в региона на Черковна. 80 % от обитаемоте места са без електричество, община Силистра разгласи катастрофален състояние
 
Затворени за придвижване са главните пътни артерии на територията на региона. Изградени са 5 контролно-пропусквателен пункт, които не позволяват придвижване на МПС отвън територията на Силистренска област

Шумен

Извършена е евакуация на хора от закъсал автомобил край Нови пазар. Към село Царев брод са ориентирани сили за изтегляне на хора, които се оказали в снежния капан с четири автомобила и за оказване на подпомагане. Около 03:30 часа в дежурната част на регионалната дирекция е постъпил сигнал за случай на пътя Шумен - Велики Преслав- чиновник на пътноподдържаща компания, правил оглед на пътя и на рисково надвисналите клони, бил ударен от лидер на лек автомобил. Пострадалият е настанен за лекуване в шуменската болница с заплаха за живота. Затворени са редица пътища поради навявания, въведено е краткотрайно ограничаване на придвижването по Ришкия проход за тежкотоварни коли с маса над 12 тона. Изградени са контролно - пропускателни пунктове. Спасители екипи работят по отстраняването им и обезопасяване на пътищата, по които са паднали.
 
Велико Търново

Проходът на Републиката остава затворен, затруднено е прекосяването на коли по пътя София - Варна, поради паднали дървета. Спряно е придвижването на товарни коли в посока Русе и Габрово. Във съвсем всички общини има обитаеми места без ток. Ангажирани са спомагателни екипи на полицията. Няма информация за бедстващи хора.
 
Стара Загора

Към 5 часа сутринта е получен  сигнал, че сред Дунавци и Шипка кола, в която има мъж, жена и дете е закъсала. Екипите са достигнали до транспортното средство преди минути. Хората са избавени. Проходите Хаинбоаз и Шипка остават изцяло затворени, полицейски екипи работят на терен.
 
Търговище

30 обитаеми места са без електрозахранване. Временно затворен за придвижване е Котелският проход.

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 80 катастрофи с 83 единици техника и 264 чиновници. Полицейски екипи управляват придвижването в редица сектори, на тел.112 се получават голям брой сигнали. С оглед тяхното култивиране и бърза реакция от дирекцията припомнят, че телефонът е единствено за сигнали за бедствени обстановки. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР